Berichten

Na het klikken op de menuoptie Berichten zult u een lijst zien met de berichten die uw site bevat. Getoond worden o.a. Titel,  Auteur, Categorieën, Tags, Aantal Reacties en Datum. De Datum kan zijn: publicatiedatum, geplande datum of de datum waarop de bericht het laatst is bijgewerkt. Het scherm Berichten zal lijken op onderstaand scherm.

006_berichten-wordpress-handleiding

Aan de bovenkant van de pagina kunt u bekijken hoeveel berichten uw site in totaal bevat, hoeveel uzelf heeft gepubliceerd, Gepland, Sticky, Concept en in de Prullenbak.

Als u de cursor over een rij beweegt wordt het snelmenu zichtbaar, d.w.z. links verschijnen onder de titel van een bericht:

  • Bewerken – Stelt u staat om het bericht te bewerken. Dit is hetzelfde als klikken op de titel van een bericht
  • Snel bewerken – Hiermee kunt u enkele standaardfuncties bewerken zonder het hele bericht te openen, zoals Titel, Slug, Datum plus enkele Overige opties
  • Prullenbak – Zal het bericht naar de prullenmand verplaatsen. Het bericht blijft daar nog bewaard en u kunt dit desgewenst nog herstellen. Zodra u de prullenbak leegt is het bericht verwijderd.
  • Bekijken – Geeft het bericht weer. Als het bericht nog niet gepubliceerd is zal hier Voorbeeld staan.

Naast elke berichttitel is een checkbox. Hiermee kunt u acties op meerdere items tegelijk uitvoeren. U vinkt de berichten aan die u wilt aanpassen en vervolgens selecteert u in de dropdown de actie Bewerken of Verplaatsen naar Prullenbak en klikt op de knop Toepassen. Met de optie Bewerken kunt u de Categorieën, Tags, Auteur, Reacties en Pings toestaan, de Status (gepubliceerd enz.), het Berichttype en Stickyness aanpassen. De Naar prullenbak-optie zal de geselecteerde items naar de prullenbak verplaatsen.

U kunt ook filteren welke berichten het systeem in het overzicht weergeeft, met behulp van de dropdown lijsten en de Filter-knop.

Door te klikken op de knop Scherminstellingen in de rechterbovenhoek van het scherm kunt u aanpassen hoe de lijst met berichten wordt weergegeven. Klik op Lijstweergave-optie om de berichten op de traditionele manier weer te geven of klik op de optie Samenvatting bekijken om een kort fragment uit het Bericht onder de berichttitel weer te geven. Ook kunt u verschillende kolommen uit overzicht verbergen als u deze niet wilt zien. Door te klikken op de knop Toepassen slaat u de wijzigingen op.

Let op: als uw site meer dan 20 berichten bevat zal het overzicht uit meerdere pagina’s bestaan. U kunt dan rechts bovenaan of onderaan naar een volgende, vorige of de laatste of eerste pagina doorklikken. Of u kunt bij scherminstellingen het aantal items per pagina (van 20 naar bijvoorbeeld 50) verhogen.