Pagina’s

Na het klikken op de menuoptie Pagina’s zult u een lijst zien met de pagina’s die uw site bevat. Getoond worden o.a. Titel,  Auteur, Aantal Reacties en Datum. De Datum kan zijn: publicatiedatum, geplande datum of de datum waarop de pagina het laatst is bijgewerkt.

paginas-wordpress-handleiding

Aan de bovenkant van de pagina kunt u bekijken hoeveel pagina’s uw site in totaal bevat, hoeveel uzelf heeft gepubliceerd, Gepland staan, nog Concept zijn en hoeveel er in de Prullenbak zitten.

Als u de cursor over een rij beweegt wordt het snelmenu zichtbaar, d.w.z. links verschijnen onder de titel van een pagina:

  • Bewerken – Stelt u staat om de pagina te bewerken. Dit is hetzelfde als klikken op de titel van een pagina
  • Snel bewerken – Hiermee kunt u enkele standaardfuncties bewerken zonder de hele pagina te openen, zoals Titel, Slug, Datum plus enkele Overige opties
  • Prullenbak – Zal de pagina naar de prullenmand verplaatsen. De pagina blijft daar nog bewaard en u kunt deze desgewenst nog herstellen. Zodra u de prullenbak leegt is de pagina verwijderd.
  • Bekijken – Geeft de pagina weer. Als de pagina nog niet gepubliceerd is zal hier Voorbeeld staan.

Naast elke paginatitel is een checkbox. Hiermee kunt u acties op meerdere items tegelijk uitvoeren. U vinkt de pagina’s aan die u wilt aanpassen en vervolgens selecteert u in de dropdown de actie Bewerken of Verplaatsen naar prullenbak en klikt op de knop Toepassen. Met de optie Bewerken kunt u de Auteur, Hoofdpagina, Sjabloon, Reacties en de Status (gepubliceerd enz.) aanpassen. De Naar prullenbak-optie zal de geselecteerde items naar de prullenbak verplaatsen.

U kunt ook filteren welke pagina’s het systeem in het overzicht weergeeft, met behulp van de dropdownlijst en de Filter-knop.

Let op: als uw site meer dan 20 pagina’s bevat zal het overzicht uit meerdere pagina’s bestaan. U kunt dan rechts bovenaan of onderaan naar een volgende, vorige of de laatste of eerste pagina doorklikken. Of u kunt bij scherminstellingen het aantal items per pagina (van 20 naar bijvoorbeeld 50) verhogen.