Dashboard

Als u eenmaal bent ingelogd dan verschijnt het WordPress Dashboard. Dit is uw hoofd beheerpagina. Helemaal bovenaan uw dashboard (en bovenaan elke pagina) vindt u de naam van uw site in de header. In het voorbeeld screenshot hieronder (en de rest van deze documentatie) is de naam van de site Demowp. Dit is eveneens de hyperlink naar uw website’s homepage. U kunt via de werkbalk dus switchen tussen de ‘voor- en achterkant’ van uw website.

U zult in de zwarte balk (rechts) ook de naam zien van de persoon die momenteel is aangemeld (bijvoorbeeld ‘admin’). Beweeg uw cursor over de naam om de link naar Uitloggen zichtbaar te maken, evenals de link naar Mijn Profiel Wijzigen.

Als er nieuwe of bijgewerkte functies worden geïntroduceerd in WordPress, zult u een Nieuwe Functies Pointer zien. Dit is om uw aandacht op deze nieuwe functies binnen het dashboard te vestigen. Klik op Negeren om de aanwijzer te verbergen.

Op de meeste pagina’s zijn, net onder uw gebruikersnaam een paar kleine omgekeerde tabbladen te zien – een genaamd Scherminstellingen en een ander genaamd Hulp. Klikken op een van de links zal er een paneeltje naar beneden laten glijden vanaf de bovenkant van de pagina. De link Hulp toont zoals het woord zegt wat hulpinformatie. De link Scherminstellingen toont diverse opties waarmee u kunt instellen wat wordt weergegeven op de huidige pagina. De gegevens in dit paneel zijn afhankelijk van het soort pagina dat u momenteel aan het bekijken bent. Bijvoorbeeld: op uw Dashboard-pagina kunt u bij Scherminstellingen kiezen wat u wel of niet wilt weergeven van de volgende opties:

  • Status sitediagnose
  • Op dit moment
  • Activiteiten
  • Eenvoudig een concept maken
  • WordPress evenementen en nieuws
  • Welkom

Zie ook: