WordPress Dashboard Menu Opties

Aan de linkerkant van het dashboard en op elke pagina ziet u het belangrijkste beheer-navigatiemenu. Dit is waar u alle opties kunt vinden om uw site te configureren en up-to-date te maken.

Als u met uw cursor over elk van de belangrijkste menu-opties beweegt zal er een uitschuifmenu zichtbaar worden met de verschillende keuzes voor die bepaalde menu-optie. Zodra u op een van die belangrijkste menu-opties klikt zal een gedetailleerd menu van die optie te zien zijn met de beschikbare mogelijkheden (d.w.z. als er instelmogelijkheden zijn).

wordpress handleiding dashboard menu opties fly-out-menu

De belangrijkste menu-opties en het gebruik ervan zijn:

Dashboard

Dit zal uw belangrijkste dashboard ‘homepage’ weergeven. In de linker bovenhoek van uw dashboard ziet u enkele korte statistieken over het aantal Berichten, Pagina’s, Categorieën en Tags binnen uw site, evenals het totale aantal reacties en het aantal goedgekeurde reacties. Er is ook een ​​overzicht van de hoeveelheid Spamreacties op dit moment.

Berichten

Dit is waar u een overzicht van de berichten aantreft en een nieuw bericht kunt creëren. U kunt hier ook de Categorieën en Tags aanpassen.

Media

Dit is waar al uw geüploade afbeeldingen, documenten (Pdf, MS Word e.d.) en andere bestanden (muziek, video) worden opgeslagen. U kunt bladeren door uw mediabibliotheek, en onderdelen bijwerken.

Pagina’s

Dit is waar u uw Pagina’s kunt creëren en onderhouden.

Reacties

In dit gedeelte kunt u alle reacties beheren, inclusief het beantwoorden van opmerkingen of het markeren als spam.

Weergave

In dit menu kunt u bepalen hoe uw site eruit ziet. U kunt een nieuw thema kiezen, de Widgets en Menu’s en zelfs de bestanden van uw thema bewerken (Maar wees voorzichtig en maak altijd eerst een backup!).

Plugins

Plug-ins breiden de functionaliteit van WordPress uit. U kunt hier plugins toevoegen of vewijderen almede deze activeren en deactiveren.

Gebruikers

In dit scherm ziet u een lijst van alle bestaande gebruikers van uw site. Afhankelijk van uw Rol kunt u nieuwe gebruikers toevoegen alsmede hun Rol beheren.

Gereedschap

Deze sectie geeft u toegang tot verschillende handige hulpmiddelen. U kunt ook gegevens importeren naar uw WordPress site of al uw WordPress gegevens exporteren naar een bestand. Tevens vindt u hier de Sitediagnose die vitale informatie toont over uw WordPress-configuratie en alle items die mogelijk uw aandacht vereisen.

Instellingen

Dit is waar u uw site kunt configureren. Onder andere de naam en de URL van uw site instellen, waar uw berichten verschijnen,, of mensen Reacties mogen plaatsen of niet en tal van andere zaken. Meestal  is er geen noodzaak om een ​​van de instellingen in dit gedeelte te wijzigen, nadat uw site bij de start is ingesteld.

Aan de onderkant van het menu vindt u een link genaamd Menu invouwen. Als u op deze link klikt zal het menu invouwen en slechts iconen van de items weergeven. Klik op het pijltje om het menu weer uit te klappen.

Indien u een plugin installeert kan het zijn dat deze een eigen configuratiemenu plaatst. De locatie van dit menu zal volledig afhankelijk zijn van de individuele plugin, maar meestal vindt u deze ofwel in de sectie Extra, ofwel in de sectie Instellingen of in een compleet eigen hoofditem in de balk.