Persoonlijke gegevens verwijderen

De optie Persoonlijke gegevens wissen wordt gebruikt om de persoonlijke gegevens van uw gebruikers te wissen. Dit is een ander hulpmiddel om te helpen met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, General Data Protection Regulation (GDPR)) van de Europese Unie. Na het invoeren van een gebruikersnaam of e-mailadres, wordt er een e-mail naar die gebruiker gestuurd om het verzoek te bevestigen. Zodra het verzoek is bevestigd, kunt u vervolgens de knop Persoonlijke gegevens wissen gebruiken om de persoonlijke gegevens van gebruikers van uw site te wissen. Na het wissen van hun gegevens, ontvangt die gebruiker een bevestigingsmail met de mededeling dat het wissen is voltooid.

Het is belangrijk op te merken dat deze optie de gegevens niet verwijdert uit uw site-back-ups of archiefbestanden. Als u op enig moment een gearchiveerde kopie van uw site wilt herstellen, moeten uw verzoeken om verwijdering worden gerespecteerd.