Bewerken van uw Profiel

Om uw profiel te bewerken klikt u op uw gebruikersnaam in de lijst met gebruikers of klikt u op de link Bewerken die verschijnt onder uw gebruikersnaam wanneer u de cursor over een rij beweegt. U kunt ook klikken op de link Je profiel in de linker navigatiebalk.

5_4_1_profiel-bewerken-beginnershandleiding

Als u een Beheerder bent en andermans profiel wilt bewerken, dan klikt u op hun gebruikersnaam in de lijst met gebruikers of u klikt op de link Bewerken die verschijnt onder hun gebruikersnaam wanneer u de cursor over betreffende rij beweegt.

U kunt nu de relevante velden bewerken en vervolgens klikken op de knop Gebruiker bijwerken om alle wijzigingen op te slaan.

Persoonlijke opties

 • Visuele Editor – Als u dit vakje aanvinkt schakelt de Visuele Editor bij het schrijven UIT en maakt u alleen gebruik van de gewone Tekst (=HTML)-editor
 • Syntaxmarkering – Als u dit vakje aanvinkt, wordt de syntaxmarkering uitgeschakeld bij het bewerken van code in de ingebouwde editor
 • Kleurenschema beheren – Klik op het keuzerondje naast het gewenste kleurenschema voor de beheerpanelen. U heeft de keuze uit acht verschillende kleurenschema’s. (Doorgans laten gebruikers de standaard kleuren ingesteld staan).
 • Toetscombinaties – als u deze optie inschakelt kunt u sneltoetsen gebruiken om Reacties te modereren. De sneltoetsen zijn zo ontworpen dat u snel kunt navigeren en acties op reacties kunt uitvoeren.
 • Toolbar (werkbalk) – Als u dit vakje aanvinkt ziet u de werkbalk bovenaan de website, zowel aan de voorkant als aan de achter-(beheer)kant van de site (maar alleen voor de persoon die momenteel is aangemeld).
 • Taal – site-standaard of afwijkend

Naam

 • Gebruikersnaam – U kunt uw gebruikersnaam na aanmaak niet bewerken, omdat WordPress deze gebruikt als uw gebruikersnaam tijdens het inloggen. Zelfs een Beheerder kan uw gebruikersnaam niet wijzigen. Doorgaans zal niemand uw gebruikersnaam zien.
 • Voornaam – Voer uw voornaam in in dit tekstvak
 • Achternaam – Voer uw achternaam in in dit tekstvak
 • Schermnaam (bijnaam, Eng: Nickname) – (verplicht). De schermnaam is een vereiste voor elke gebruiker. Deze mag hetzelfde zijn als uw gebruikersnaam of een andere. Als u geen Bijnaam aangeeft dan zal WordPress de gebruikersnaam in dit veld plaatsen.
 • Schermnaam (zoals getoond op de site) – Geef in de keuzelijst aan hoe u wilt dat uw naam wordt vermeld op uw site. U kunt kiezen uit verschillende keuzes: Schermnaam, Gebruikersnaam, Voornaam, Achternaam, ‘Voor Achter’, of ‘Achter Voor’. Als u een voorkeur heeft voor ‘Achter Voor’, plaats dan een komma achter uw Achternaam in betreffend tekstveld en kies de laatste optie uit de keuzelijst. Om veiligheidsredenen, is het een goed idee om uw gebruikersnaam te laten afwijken van uw gebruikersnaam

Contactinformatie

 • E-mail – (verplicht). Alle gebruikers zijn verplicht om een e-mailadres in hun respectieve profielen te vermelden. Het e-mailadres moet uniek zijn voor elke gebruiker. Uw site zal dit adres gebruiken om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op uw berichten en voor andere beheerdoeleinden. Alleen sommige andere geregistreerde gebruikers van uw site hebben toegang tot dit e-mailadres. WordPress zal dit adres naar niemand verzenden.
 • Website – Vul uw website-adres in

Over jezelf

 • Biografie – Geef hier een korte beschrijving of een profiel van uzelf. Afhankelijk van het thema kan deze optionele informatie worden weergegeven wanneer u nieuwe berichten aanmaakt.
 • Profielfoto – De avatar die wordt weergegeven in de lijst met gebruikers maakt gebruikt van een dienst met de naam Gravatar. Een Gravatar is een wereldwijd erkende Avatar. Om een Gravatar te maken gaat u eenvoudigweg naar gravatar.com en meldt u aan. Om uw Gravatar binnen WordPress te gebruiken voegt u gewoon het e-mailadres toe aan uw profiel (het e-mailadres dat u hebt gebruikt op de Gravatar-site) en WordPress zal uw avatar automatisch weergegeven.

Gebruikersbeheer

 • Nieuw wachtwoord – Klik op de knop Wachtwoord genereren om een nieuw sterk wachtwoord te genereren. WordPress toont een wachtwoordsterkte-indicator net onder het wachtwoordveld.
 • Sessies – Als u ingelogd was op een andere (bijvoorbeeld openbare) computer of u heeft uw telefoon verloren, dan kunt u op de knop Elders uitloggen klikken om u overal af te melden, behalve op de huidige computer en browser.