Gebruiker toevoegen

Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klikt u op de link Nieuwe toevoegen in het navigatiemenu links of de knop Nieuwe bovenaan de pagina.

gebruikers-toevoegen-wordpress-handleiding

Wanneer WordPress bovenstaande pagina toont vult u de verschillende velden in en klikt op de knop Nieuwe gebruiker.

  • Gebruikersnaam – (verplicht) Voer de gebruikersnaam van de nieuwe gebruiker hier in. Dit zal ook worden gebruikt als de Login naam voor de gebruiker. Eenmaal opgeslagen, kan de gebruikersnaam niet worden gewijzigd. Dit geldt ook voor de Beheerder (admin).
  • E-mail – (verplicht) Voer een geldig e-mailadres van de nieuwe gebruiker hier in. Het e-mailadres moet uniek zijn voor elke gebruiker. Als een gepubliceerd(e) bericht of pagina is geschreven door deze gebruiker en er zijn op dit bericht of deze pagina (goedgekeurde) opmerkingen gemaakt dan stuurt WordPress een e-mailmelding naar dit e-mailadres.
  • Voornaam – Voer de eerste naam van de nieuwe gebruiker hier in.
  • Achternaam – Voer de achternaam van de nieuwe gebruiker in dit tekstvak in.
  • Website – Hier mag de nieuwe gebruiker de URL van zijn/haar website invoeren.
  • Wachtwoord – Als u klikt op de knop Wachtwoord tonen dan laat WordPress u het unieke wachtwoord zien dat het systeem automatisch genereert voor de nieuwe gebruiker
  • Gebruikersmelding versturen – Wanneer u deze optie aanvinkt, zal WordPress de nieuwe gebruiker een e-mail sturen over zijn/haar account
  • Rol – Selecteer de gewenste rol uit de keuzelijst voor deze gebruiker

WordPress genereert automatisch een sterk wachtwoord wanneer u een nieuwe gebruiker aanmaakt. Als u op de knop Wachtwoord tonen klikt zal het systeem het gegenereerde wachtwoord weergeven. Op dat moment kunt u het wachtwoord ook veranderen. De wachtwoordsterkte-indicator die u net onder het veld wachtwoord vindt moet minstens Gemiddeld vermelden alvorens u de nieuwe gebruiker kunt opslaan. Het spreekt voor zich dat hoe sterker het wachtwoord is hoe veiliger de login is. Dus het is aan te raden een wachtwoord zo te kiezen dat de sterkte-indicator Sterk aangeeft . Om een ​​wachtwoord sterker te maken, gebruikt u zowel hoofdletters als kleine letters, cijfers en symbolen zoals! “? $% ^ &).