Hoe verder?

Als u op zoek bent naar meer bronnen om uw WordPress-kennis te vergroten dat is de eerste plek om te bezoeken de WordPress.org website. Daar vindt u technische ondersteuning en nieuwe software, zoals plug-ins, die een fantastische manier vormen om extra functionaliteit aan uw site toe te voegen zonder dat u thema-bestanden hoeft aan te passen. De Plugin Directory heeft meer dan 48.000 verschillende plugins beschikbaar om te downloaden. Deze zijn gratis. Daarnaast kunt u, als u het uiterlijk van uw website wilt wijzigen een kijkje nemen in de WordPress Themes Directory die zich ook op de WordPress-site bevindt.

Als u behoefte heeft aan meer informatie over een bepaald onderwerp, dan loont zoeken in de WordPress Codex die in meer detail beschrijft hoe WordPress werkt. Niet alleen vindt u er informatie over het bijwerken van inhoud van uw site, maar er is ook allerlei nuttige informatie die u zal helpen met het installeren van WordPress, het oplossen van problemen, het gebruik van plugins en thema’s en ook over het zelf ontwikkelen van thema’s voor de meer technisch aangelegde gebruiker.

Wanneer uw website als een zonnetje draait dan overweegt u misschien betrokken te raken bij de ontzagwekkende WordPress-gemeenschap. Een van de makkelijkste manieren om betrokken te zijn is door anderen te helpen binnen de WordPress Support Forums. Er is altijd wel iemand die nieuwer is dan u op de leercurve en u leert er ook weel veel van als u uw kennis met anderen deelt. Er zijn onderwerpen voor alle niveaus, van installatieproblemen, thema- en templatekwesties, en algemene probleemoplossing tot aan meer geavanceerde gebieden van thema- en plugin-ontwikkeling.

U kunt uw betrokkenheid op den duur nog verder uitbreiden door deel te nemen in core commits, UI-ontwerpen, het testen van beta-releases of zelfs alleen maar door mensen te helpen op WordPress forums. Of u kunt naar Meetups gaan waar gebruikers en ontwikkelaars samenkomen en om van elkaar te leren en trost elkaar de projecten te tonen waarmee ze bezig zijn. Of om anderen te ontmoeten om mee samen te werken. Hoe meer wij samenwerken om WordPress groot te maken, des te de robuuster wordt het WordPress-platform. Zo wint iedereen!

Last but not least, vergeet dan niet om dan contact te houden met ons op het web: https://wordpress.beginnershandleiding.nl en http://ruudhanou.com