Schrijven

De Schrijven-instellingen configureren verschillende mogelijkheden met betrekking tot de inhoud van uw site. Bij die Instellingen vindt u onder meer het definiëren van de Standaard Berichtencategorie, het Standaard Berichttype (indien ondersteund door uw Thema) en als de Link Manager-plugin is geïnstalleerd, de Standaard Link-categorie.

instellingen-schrijven-wordpress-handleiding

Als u besluit de plug-in Classic Editor te installeren, waarmee u de klassieke editor kunt gebruiken in plaats van de blok-editor, ziet u twee extra opties op deze pagina met schrijfinstellingen.

Met de optie Standaardeditor voor alle gebruikers kunt u de standaardeditor selecteren die u wilt gebruiken. Dit kan de klassieke editor of de nieuwe blokeditor zijn. Als u de plug-in Classic Editor hebt geïnstalleerd, wil u waarschijnlijk het keuzerondje Classic Editor voor deze optie selecteren.

Als u meerdere editors op uw site heeft, kunt u met de optie Gebruikers toestaan ​​om van editors te wisselen, selecteren welke editor ze willen gebruiken. Als u uw gebruikers toestaat om van editor te wisselen, zal hun individuele gebruikersprofielpagina een nieuwe optie tonen waarmee ze kunnen kiezen tussen de klassieke editor en de blok-editor.

Wees extra voorzichtig als u uw gebruikers toestaat te kiezen welke editor ze willen gebruiken. Als een gebruiker een pagina of bericht met de blokeditor bewerkt en vervolgens een andere gebruiker diezelfde pagina / bericht later met de klassieke editor bewerkt, kan het zijn dat men problemen met je inhoud krijgt, vooral als die eerste gebruiker de pagina opnieuw bewerkt met de Block Editor. De kans is groot dat u inhoud kwijtraakt of blokken blokkeert in de Block Editor. Als een pagina wordt toegevoegd met de Block Editor of een bestaande pagina wordt geconverteerd naar Blocks, dan is het het beste als alleen de Block Editor wordt gebruikt om die pagina vanaf dat moment te bewerken. Evenzo, als een pagina wordt toegevoegd met de klassieke editor, is het het beste om die pagina vanaf dat moment alleen met de klassieke editor te bewerken.