Mediabibliotheek

De Mediabibliotheek is de locatie waar u alle bestanden kunt vinden die u hebt geüpload. Er zijn twee verschillende types van lay-outs die u kunt kiezen bij het bekijken van uw mediabibliotheek. U kunt klikken op het pictogram Lijstweergave (List View icon) om de bestanden in een lijst weer te geven, of u kunt op het pictogram Rasterweergave (Grid View icon) klikken om uw bestanden in een raster lay-out te bekijken. Dit laatste heeft vooral zin als de bestanden voornamelijk foto’s en andere afbeeldingen zijn.

De Rasterweergave geeft een raster van miniaturen voor elk van uw Mediabestanden weer. De rasterweergave laat u eindeloos scrollen, in plaats van het weergeven van afbeeldingen over meerdere pagina’s. Om meer foto’s te bekijken scrolt u gewoon naar de onderkant van de pagina en WordPress laadt automatisch meer miniaturen.

media-bibliotheek-wordpress-handleiding

De Lijstweergave geeft uw bestanden in rijen onder elkaar weer, over meerdere pagina’s. Standaard toont WordPress 20 bestanden per pagina, maar u kunt dit aantal wijzigen door te klikken op de link Scherminstellingen in de rechterbovenhoek van de pagina en het Aantal items per pagina aanpassen.

media-bibliotheek-wordpress-handleiding

Beide weergaven tonen de meest recent geüploade bestanden eerst. Er zijn ook keuzelijsten waarmee u de lijst met bestanden kunt filteren. En er is een zoekveld om het opzoeken van bestanden te vergemakkelijken.

De Lijstweergave toont de lijst van bestanden met een kleine miniatuurversie van de afbeelding / het bestand, de bestandstitel, de bestandsnaam inclusief extensie die het type bestand aangeeft (JPG, MP3, etc.), de naam van de auteur die het bestand heeft geüpload, de pagina of het bericht waarin het bestand was geüpload, het aantal reacties en de datum waarop het bestand is geüpload.

Wanneer u de cursor over een rij in de Lijstweergave beweegt zal een snelmenu met enkele links verschijnen onder de bestandsnaam.

Bewerken – Hiermee kunt u het bestand bewerken: zoals Titel, Alt Tekst, Onderschrift en Beschrijving aanpassen. U kunt ook enkele basis beeldmanipulatie-handelingen uitvoeren.
Permanent verwijderen – Verwijdert het bestand definitief uit de Mediabibliotheek
Bekijken – brengt u naar de weergave pagina voor dat bestand

Zie ook: