Bestand bekijken in de mediabibliotheek

De Rasterweergave geeft een raster van miniaturen voor elk van de bestanden weer. Afhankelijk van het bestandstype zult u een miniatuurafbeelding zien voor dat specifieke bestand of een pictogram-representatie.

Na het klikken op een miniatuurbeeld / pictogram in de Rasterweergave verschijnt er een pop-up venster met de eigenschappen van dat specifieke bestand, met de mogelijkheid om bepaalde eigenschappen te bewerken. Als het bestand een beeld is, zult u een grotere versie van het beeld zien. Voor ondersteunde audio- en videobestanden (.m4a, MP4, OGG, WebM, FLV, WMV, MP3, WAV en WMA) ziet u de bijpassende mediaspeler. Voor andere bestandstypen: zoals PDF of Word-documenten is er een link naar de bijlage pagina die op zijn beurt een link naar het eigenlijke bestand heeft om deze te bekijken.

5_4_1_media-bestand-bekijken1-beginnershandleiding

Binnen de Lijstweergave kunt klikken op een miniatuurafbeelding, of de titel van het mediabestand. U kunt ook met uw cursor over de rij bewegen en in het dan verschijnende snelmenu klikken op de link Bewerken. De verschillende bestandseigenschappen wordt weergegeven, met de mogelijkheid om bepaalde eigenschappen te bewerken. Als het bestand een afbeelding is, ziet een grotere versie van het beeld. Voor ondersteunde audio- en videobestanden (.m4a, MP4, OGG, WebM, FLV, WMV, MP3, WAV en WMA) ziet u een bijpassende mediaspeler. Voor andere bestandstypen: zoals PDF of Word-documenten is er een link naar de bijlage pagina die op zijn beurt een link naar het eigenlijke bestand heeft om deze te bekijken.

5_4_1_media-bestand-bekijken2-beginnershandleiding

Als u in het snelmenu klikt op Bekijken dan zal WordPress de bijlagepagina van betreffende mediafile laten zien. Als het bestand een afbeelding is ziet u een grotere versie van het beeld. Voor ondersteunde audio- en videobestanden ziet u een bijpassende mediaspeler en voor andere bestandstypen: zoals PDF of Word-documenten, ziet u een link naar het bestand zelf.

5_4_1_media-bestand-bekijken3-beginnershandleiding