Bestandseigenschappen bewerken

Als u de bestanden in de Mediabibliotheek bekijkt in Rasterweergave, dan klikt u op een van de bestanden en er verschijnt een pop-up venster met relevante eigenschappen voor dat specifieke bestand.

Na het updaten van onverschillig welk veld zullen uw wijzigingen automatisch worden opgeslagen. U kunt de pijltjestoetsen bovenaan het pop-up venster gebruiken om naar het vorige of volgende bestand te navigeren. Klik op de ‘x’ in de rechterbovenhoek van het pop-up venster om terug te keren naar de mediabibliotheek in rasterweergave.

5_4_1_media-bestand-bewerken-beginnershandleiding

Om de eigenschappen van een bestaand bestand te bewerken wanneer u in Lijstweergave staat binnen de Mediabibliotheek beweegt u uw cursor over de rij van het bestand dat u wilt bewerken en klikt op de link Bewerken in het verschijnende snelmenu. Als alternatief kunt u ook op de afbeelding van de miniatuur-bestand of de titel klikken. Klikken op de link Bewerken nadat u een bestand zojuist heeft geüpload stelt u ook in staat de eigenschappen te bewerken.

Na het klikken op Bewerken toont WordPress de relevante eigenschappen voor dat specifieke mediabestand, inclusief de titel, URL, bestandsnaam, bestandstype en in het geval van een beeld, de afmetingen van de afbeelding. Bij het bewerken van de eigenschappen van een bestand, zal het Alternatieve tekstveld alleen worden weergegeven bij afbeeldingen.

5_4_1_media-bestand-bekijken2-beginnershandleiding

  • Titel – Hoewel het veld geen eigen label heeft is de titel het gebied bovenaan de pagina (bij het bewerken van het beeld van de Lijstweergave). De Titel wordt weergegeven als een tooltip wanneer de cursor beweegt over de afbeelding in de browser.
  • Onderschrift – wordt weergegeven onder de afbeelding als een korte beschrijving. Hoe deze getoond wordt zal afhankelijk zijn van het WordPress thema dat in gebruik is. U kunt eenvoudige HTML in uw onderschriften gebruiken.
  • Alternatieve tekst – Dit veld wordt alleen weergegeven voor beeldbestanden. De alternatieve tekst wordt weergegeven wanneer de browser een afbeelding niet kan weergeven. Het wordt ook gebruikt door schermlezers voor slechtzienden
  • Omschrijving – Deze inhoud wordt weergegeven op de bestandsbijlage-pagina
  • MetadataArtiest – Dit veld wordt alleen weergegeven voor audiobestanden. Hiermee kunt u de artiest opgeven
  • MetadataAlbum – Dit veld wordt alleen weergegeven voor audiobestanden. Hiermee kunt u het album opgeven waartoe het audiobestand behoort

5_4_1_media-bestand-bewerken3-beginnershandleiding

Nadat u de bestandseigenschappen heeft bijgewerkt klikt u op de knop Bijwerken om uw wijzigingen op te slaan.