Afbeelding bewerken

WordPress heeft een eenvoudige beeldbewerking tool. Hiermee kunt u een aantal eenvoudige manipulatie uitvoeren op uw geüploade afbeeldingen. U bent in staat om deze te draaien en te spiegelen, evenals schalen en bijsnijden op verschillende afmetingen.

Bij het bewerken van de bestandseigenschappen van een afbeelding (in tegenstelling tot andere bestandstypen, zoals documenten of PDF’s), klikt u op de knop Afbeelding bewerken net onder de afbeelding om de beeldbewerkingsgereedschappen te tonen.

Als u klikt op de knop Afbeelding bewerken tijdens het gebruik van de Rasterweergave dan worden de beeldbewerkingsgereedschappen weergegeven in een pop-up venster.

5_4_1_mediabibliotheek-afbeelding bewerken-beginnershandleiding

Als u klikt op de knop Afbeelding bewerken tijdens het gebruik van de Lijstweergave, dan zal uw pagina er iets anders uitzien dan bovenstaande Rasterweergave. Naast de bewerkgereedschappen ziet u eigenschappen van het bestand: zoals de bestandsgrootte en de afmetingen. U kunt ook nog steeds eigenschappen als Titel, Alternatieve tekst en Omschrijving bewerken.

5_4_1_mediabibliotheek-afbeelding bewerken2-beginnershandleiding

Ongeacht welke weergave u gebruikt zult u net boven de afbeelding de volgende beeldbewerking-knoppen zien:

Image crop Bijsnijden Klik op de afbeelding en sleep het selectie kader op de maat waarop u wilt het beeld bijgesneden wilt hebben. Klik op de knop Bijsnijden om de afbeelding bij te snijden op het nieuwe formaat
Image rotate counter-clockwise Roteer naar links Draai het beeld 90 ° tegen de klok in
Image rotate clockwise Roteer naar rechts
Draai het beeld 90 graden naar rechts
Image flip verticalVerticaal spiegelen Draai het beeld verticaal
Image flip horizontal Horizontaal spiegelen Draai het beeld horizontaal
Image undo Ongedaan maken Maak de laatste wijziging opgedaan
Image redo Opnieuw Voer opnieuw de laatste wijziging uit

Om de afbeelding naar een nieuwe grootte te schalen voert u de Breedte of Hoogte afmetingen in in het daarvoor bestemde veld en klikt u op de knop Schaal. Voor het beste resultaat kan u schalen het beste doen voor andere bewerkingen, zoals bijsnijden, spiegelen of roteren van het beeld. Het is belangrijk op te merken dat u beelden alleen kunt verkleinen, niet vergroten.

Na het invoeren van een schaalwaarde, zal de andere waarde automatisch veranderen om zo het beeld in verhouding te houden. De originele beeldafmetingen worden getoond net boven de invoervelden, voor uw referentie.

Er zijn verschillende manieren om een afbeelding bij te snijden. Het makkelijkst is om gewoon te klikken op de afbeelding en het selectiekader naar de juiste grootte te slepen. Indien u wilt dat de afbeelding bijgesneden wordt tot een specifieke verhouding, geeft u de waarden in de invoervelden voor de Aspect ratio (beeldverhouding) . Bijvoorbeeld: 1: 1 (vierkant), 4: 3, 16: 9 enz. U kunt dan de Shift-toets ingedrukt houden en een van de randen van de selectie slepen om te vergroten of te verkleinen, terwijl de aspect ratio vergrendeld is. Als er al een keuze is gemaakt, zal de aspect ratio automatisch de selectie wijzigen om het beeld passend te maken.

Als het selectiekader wordt aangepast, dan worden de afmetingen weergegeven in de Selectie-invoervelden. Daar kunt u ook handmatig de afmetingen van het selectiekader invoeren (in pixels) in de twee velden. Zodra uw selectiekader is ingesteld, klikt u op de knop Bijsnijden net boven de afbeelding om de afbeelding bij te snijden op dit nieuwe formaat.

Door te kiezen voor een van de opties in het venster Thumbnail-instellingen, heeft u de mogelijkheid om uw wijzigingen geldig te maken voor alle beeldformaten, voor alleen de Thumbnail (miniatuurafbeelding) of voor Alle formaten, behalve de thumbnail.

Klik op de knop Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Klik op de knop Bijwerken om terug te keren naar de hoofd Mediabibliotheekpagina.

Als u wijzigingen ongedaan wilt maken en terug wilt naar uw oorspronkelijke afbeelding, dan klikt u op de knop Afbeelding bewerken om terug te keren naar de beeldbewerker. Een nieuwe link Oorspronkelijke afbeelding herstellen wordt weergegeven net onder het paneel Afbeelding schalen. Klik de link Oorspronkelijke afbeelding herstellen om uw wijzigingen te annuleren en de  oorspronkelijke afbeelding te herstellen.

5_4_1_mediabibliotheek-afbeelding bewerken3-beginnershandleiding