Plugin toevoegen

Om een nieuwe plugin toevoegen, klikt u op de link Nieuwe plugin in het navigatiemenu links of de knop Nieuwe plugin aan de bovenkant van de Plug-ins-pagina.

De pagina Nieuwe plug-in geeft u een overzicht van de huidige aanbevolen plugins uit de WordPress.org Plugin Directory. U kunt de links aan de bovenkant van de pagina aanklikken om de resultaten te filteren op Uitgelicht, Populairste en Aanbevolen plug-ins, Aanbevolen plugins of een lijst oproepen van de plugins die u hebt gemarkeerd als ‘Favoriet ” in de WordPress.org Plugin Directory. Als u klikt op de link Favorieten, moet u bij WordPress.org uw gebruikersnaam invoeren en klikken op de knop Favorieten ophalen om de lijst op te halen.

U kunt ook de Zoek-functie gebruiken door een trefwoord, auteur of tag (dropdown-lijst) te typen in het invoerveld om te zoeken naar een een specifieke plugin.

weergave-plugins-toevoegen-wordpress-handleiding

Om meer informatie over een bepaalde plug-in te bekijken, klikt u op de Miniatuur, de Naam van de plugin of de link Meer Details. Een pop-up venster verschijnt dan met meer informatie over de plug-in, zoals de plug-in Versie, Auteur en de Datum waarop de plug-in het laatst is bijgewerkt. U kunt ook de volledige plug-in beschrijving lezen, de installatie-instructies doornemen, screenshots bekijken en recensies lezen als die zijn achtergelaten.

weergave-plugins-toevoegen-wordpress-handleiding

Na het klikken op de knop Nu installeren downloadt WordPress de plug-in automatisch naar uw site en installeert deze. U krijgt dan de mogelijkheid om de plugin te activeren of terug te keren naar de plug-in installeerpagina.

Op het pagina Nieuwe plugins heeft u ook de mogelijkheid om een plug-in handmatig te uploaden naar uw site. Om een plugin te uploaden, klikt u op de knop Plugin uploaden bovenaan de pagina.

weergave-plugins-toevoegen-wordpress-handleiding

Selecteer het plug-in-bestand op uw computer door te klikken op de knop Bestand kiezen. Uw plug-in-bestand moet worden geüpload in zip-formaat.

Na het klikken op de knop Nu installeren, zal uw plugin automatisch geüpload worden naar uw site en worden geïnstalleerd. U krijgt dan de mogelijkheid om de plugin te activeren of terug te keren naar de pagina Plugins.