Reacties markeren als spam en in de prullenbak gooien

Als een spam opmerking op uw site is geplaatst kunt u deze markeren als spam door simpelweg uw cursor over de reactie te bewegen en op de Spam-link te klikken. Als u de Akismet-plugin gebruikt en u komt een spam-reactie tegen die Akismet heeft gemist, dan zal markeren als spam Akismet bijleren en zal het minder waarschijnlijk zijn dat deze soortgelijke spam in de toekomst zal missen.

Als u een reactie wilt verwijderen, plaatst u de cursor over de reactie en klikt op de link Prullenbak.

reacties-spam-verwijderen-wordpress-handleiding

Om de prullenbak te legen klikt u op de Prullenbak-link aan de rechter bovenkant van de pagina om alle reacties die in de prullenbak zijn geplaatst weer te geven. WordPress geeft achter deze link tussen haakjes aan hoeveel reacties naar de prullenbak zijn verwezen. Om reacties permanent te verwijderen klikt u op de knop Prullenbak leegmaken. U wordt niet gevraagd om een bevestiging.

Om alle spam-reacties te verwijderen, klikt u op de link Spam leegmaken aan de bovenkant van de pagina om alle opmerkingen die zijn gemarkeerd als spam weer te geven. WordPress geeft achter deze link tussen haakjes aangeeft hoeveel spam-reacties er zijn. Om al deze reacties permanent te verwijderen klikt u op de knop Spam leegmaken. U wordt niet gevraagd om een bevestiging.

U kunt een enkele spam-reactie permanent verwijderen door te klikken op de link Permanent verwijderen die verschijnt wanneer u de cursor over een rij beweegt. U wordt niet gevraagd om een bevestiging.

reacties-spam-verwijderen-wordpress-handleiding

Als u merkt dat er opmerkingen zijn gemarkeerd als spam, die dat niet zijn, dan vinkt u deze items aan en selecteert u Geen Spam uit de Bulkactie-drop-down aan de bovenkant van de pagina. Klik op de knop Toepassen om uw keuze te bevestigen. Of klik op de link Geen spam die verschijnt wanneer u de cursor over een rij beweegt.