Voeg inhoud toe aan uw site

Inhoud toevoegen aan uw site is een eenvoudig proces. Het maakt daarbij niet uit of u een bericht of een pagina aanmaakt; de procedure is voor beide vrijwel identiek. Afgezien van hoe ze worden weergegeven op uw site, zoals eerder beschreven, is het andere belangrijke verschil dat u berichten kunt onderverdelen in Categorieën en er Tags aan kunt toewijzen. Bij pagina’s kan dit niet.

Wat is het verschil tussen de Categorieën en Tags? Tags zijn ad-hoc zoekwoorden die belangrijke informatie in uw bericht identificeren (namen, onderwerpen, etc). Ze kunnen ook in andere berichten voorkomen, of niet. Categorieën daarentegen zijn vooraf bepaalde secties. Als u uw site voorstelt als een boek, dan zijn de categorieën als een inhoudsopgave en de tags zijn als de termen in een index.

Nieuwe bewerkingsinterface

Met WordPress 5.0 is een geheel nieuwe bewerkingsinterface geïntroduceerd. De nieuwe editor wordt de Blokeditor genoemd, hoewel u deze misschien ook kent onder de codenaam voor ontwikkeling, Gutenberg. De bewerkingsinterface is opnieuw opgebouwd om het gemakkelijker te maken om  pagina’s en berichten met veel media te maken en om u meer flexibiliteit te bieden.

Vanaf WordPress 5.0 is de Blokditor de standaardeditor wanneer u een nieuwe pagina of post maakt. Als u echter de oude (TinyMCE) Klassieke editor wilt blijven gebruiken, kunt u dit doen door de plug-in Classic Editor te installeren. Met de plug-in Classic Editor kunt u de nieuwe Blokeditor uitschakelen en krijgt u in plaats daarvan dezelfde bewerkingsinterface die u vóór WP 5.0 gebruikte. De Classic Editor kan worden gedownload van de Plugin Directory op de WordPress.org-website, of u kunt deze rechtstreeks op uw site installeren met behulp van de Plugins> Nieuwe plugin menu-optie en typ vervolgens ‘Classic Editor’ (zonder de aanhalingstekens) in de zoekopdracht Plugins … veld.

Als u merkt dat uw thema niet goed werkt met de nieuwe Blokeditor, of als sommige van uw bestaande plug-ins niet werken zoals verwacht, dan wordt het ten zeerste aanbevolen om de plug-in Classic Editor te installeren om de editor terug te zetten naar dezelfde interface u gebruikte vóór WordPress 5.0. Als u ergens in de toekomst thema’s of plug-ins wijzigt en besluit dat u de nieuwe Blokeditor wilt gebruiken, kunt u eenvoudig de plug-in Classic Editor deactiveren.

Tip: na download en installatie vindt u de oude editor bij Plugins onder de Nederlandse naam ‘Klassieke Editor’.  Zoek bij plugins echter niet op deze naam, maar op de Engelse naam ‘Classic Editor’

Zie ook: