Bestaande inhoud omzetten naar blokken

Als u een bestaande WordPress-site hebt en u heeft net een upgrade vanuit WordPress 4.9 of lager naar versie 5.0 (of hoger) uitgevoerd, dan heeft u waarschijnlijk bestaande inhoud die is gemaakt met de Klassieke editor. Wanneer u die pagina of post in de nieuwe blokeditor bewerkt, wordt alle inhoud weergegeven in een klassiek blok.

5_4_1_Bestaande-inhoud-omzetten-blokken-wordpress-beginnershandleiding

U bent vrij om uw inhoud in dit klassieke blok te bewerken en vervolgens uw wijzigingen op te slaan en uw pagina moet er dan precies zo uitzien als voorheen. Als u echter de nieuwe Block Editor-functies wilt gebruiken, kunt u deze inhoud eenvoudig naar Blokken converteren. Nadat u op het blok hebt geklikt, verschijnt de klassieke werkbalk van de editor en daarbij een blokwerkbalk. Klik op de blokwerkbalk op het menu Meer opties (Block Editor Toolbar - More Options) en klik vervolgens op de optie Omzetten naar blokken om de inhoud binnen dit klassieke blok naar individuele blokken te converteren.

5_4_1_Bestaande-inhoud-omzetten-blokken2-wordpress-beginnershandleiding

Nadat u op de optie Converteren naar blokken hebt geklikt, wordt uw inhoud weergegeven in eigen individuele blokken. Uw tekstalinea’s staan nu in Alineablokken, citaten in Citaatblokken, afbeeldingen in Afbeeldingsblokken, enzovoort. Als u tevreden bent dat alles correct is geconverteerd, klikt u op de knop Bijwerken bovenaan de pagina om je wijzigingen op te slaan.

5_4_1_Bestaande-inhoud-omzetten-blokken3-wordpress-beginnershandleiding