Blokeditor opties

Er zijn verschillende opties beschikbaar om de weergave van de Blok editor aan te passen. Deze opties zijn te vinden onder het pictogram Meer tools en opties in de rechterbovenhoek van de pagina (Block Editor More Options) bij het bewerken van een pagina of bericht.

5_4_1_blokeditor-opties-wordpress-beginnershandleiding

Het Meer gereedschap & opties menu biedt de volgende mogelijkheden:

 • Top toolbar – Als u deze optie inschakelt, wordt de blok werkbalk  bovenaan de pagina weergegeven, in plaats van net boven elk afzonderlijk blok.
 • Spotlight modus – Als u deze optie inschakelt, worden alle blokken op de pagina gedimd, behalve het momenteel geselecteerde blok, waardoor het gemakkelijker wordt om alleen op dat blok te focussen.
 • Schermvullende weergave – Als u deze optie inschakelt, worden de bovenste beheerbalk en het linkermenu verborgen. Dit is vergelijkbaar met de afleidingsvrije schrijfmodus die beschikbaar was in de oude klassieke editor.
 • Visuele editor – Deze optie is standaard ingeschakeld en toont uw inhoud als individuele blokken.
 • Code editor – Als u deze optie inschakelt, wordt de visuele editor uitgeschakeld en wordt in plaats daarvan de html weergegeven waaruit uw inhoud bestaat. Het is belangrijk op te merken dat hoewel er nog steeds HTML in uw onderliggende inhoud zit, de nieuwe Block-editor ook elk afzonderlijk gedeelte van uw inhoud in HTML-commentaartags plaatst. Het gebruikt deze commentaartags om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten blokken waarin uw inhoud zich bevindt. Dus, hoewel u uw HTML nog steeds kunt bewerken met behulp van de weergave Code Editor in de Block Editor, moet u extra voorzichtig zijn om geen HTML-opmerkingen rond uw inhoud te verwijderen of te wijzigen. Als u dit doet, zullen een of meer van uw blokken niet correct worden weergegeven zodra u terugkeert naar de Visual Editor-modus, en mogelijk kunt u zelfs inhoud verliezen.
 • Blokbeheerder – Met deze optie kunt u afzonderlijke blokken of hele blokpanelen uitschakelen. Dit voorkomt dat ze worden weergegeven in de Block Inserter. Als u een blok uitschakelt, voorkomt u alleen dat u het blok ziet. Het wordt niet uitgeschakeld voor andere gebruikers op de site.
 • Alle herbruikbare blokken beheren – Als u op deze optie klikt, verlaat u de editor en krijgt u een lijst met al uw herbruikbare blokken te zien, die u vervolgens kunt bewerken, verwijderen of exporteren naar een bestand (dat vervolgens naar een andere site kan worden geïmporteerd). Een waarschuwing: u wordt niet gevraagd uw inhoud op te slaan, ook niet als deze is gewijzigd. Zodra u op deze optie klikt, wordt u naar uw lijst met herbruikbare blokken geleid, waardoor u inhoud zou kunnen verliezen als u uw pagina niet eerst opslaat.
 • Toetscombinaties – Geeft een lijst weer met de sneltoetsen die beschikbaar zijn in de Block Editor.
 • Welkomsgids – Geeft een zeer korte diavoorstelling weer waarin wordt uitgelegd wat de Block Editor is
 • Kopieer alle inhoud – Deze optie kopieert alle inhoud binnen de huidige pagina of post naar uw klembord.
 • Hulp – Aangezien de welkomstgids niet erg gedetailleerd is, biedt de Hulp-optie een link naar enkele externe pagina’s die een meer gedetailleerde uitleg geven over het gebruik van de Block Editor.
 • Opties – Deze optie biedt verdere opties om aan te passen hoe de Block Editor wordt weergegeven. U kunt de Controles voor publicaties, het Invoeger help paneel en een aantal andere panelen in- / uitschakelen, waaronder verschillende standaard documentpanelen zoals de categorieën, tags of uitgelichte beeldpanelen.

5_4_1_blokeditor-opties2-wordpress-beginnershandleiding