Blokken

Elk afzonderlijk stukje inhoud op uw pagina wordt een blok. Zelfs individuele alinea’s zijn afzonderlijke blokken. De Blok editor biedt blokken voor al uw algemene inhoud, zoals alinea’s, koppen, geordende en ongeordende lijsten (d.w.z. met opsommingstekens), citaten, afbeeldingen, galerijen en alle andere inhoud die u eerder met de oude klassieke editor kon toevoegen.

5_4_1_Blokken1-wordpress-beginnershandleiding

Elk blok heeft zijn eigen werkbalkmenu dat bovenaan het blok verschijnt (of bovenaan het scherm als de optie Top werkbalk is ingeschakeld). De pictogrammen die verschijnen, zijn volledig afhankelijk van het type blok. De pictogrammen die op de werkbalk Kopblok worden weergegeven, zijn bijvoorbeeld anders dan de pictogrammen voor een galerijblok. Ongeordende lijsten (d.w.z. opsommingstekens), citaten, afbeeldingen, galerijen en andere inhoud die u eerder met de oude klassieke editor kon toevoegen.

In de meeste blokken wordt het pictogram Bloktype wijzigen weergegeven om het geselecteerde blok van het ene type naar het andere te converteren. Helaas is het pictogram Bloktype wijzigen verschillend voor elk type blok, maar voor elk blok is dit het pictogram in de werkbalk dat dat bloktype vertegenwoordigt. Wanneer u uw cursor over het pictogram Bloktype wijzigen beweegt, verandert het in een pictogram dat eruitziet als twee gebogen pijlen (Change Block Type).

Voor blokken waarmee u een bestand kunt selecteren en / of uploaden, zoals de blokken Galerij, Afbeelding, Audio en Video, geeft de werkbalk een bewerkingspictogram weer waarmee u het blok kunt bewerken door verschillende bestanden te selecteren.

Elk blok zal ook een pictogram Meer opties (Block Toolbar More Options) weergeven. Met het pictogram Meer opties kunt u:

 • de blokinstellingen tonen/verbergen (d.w.z. de instellingenzijbalk)
 • het momenteel geselecteerde blok dupliceren
 • een nieuw blok vóór het momenteel geselecteerde blok invoegen
 • een nieuw blok na het momenteel geselecteerde blok plaatsen
 • de HTML van het momenteel geselecteerde blok bewerken
 • het momenteel geselecteerde blok aan uw herbruikbare blokken toevoegen
 • de momenteel geselecteerde blokken aan een groepsblok toevoegen
 • het momenteel geselecteerde blok verwijderen

Wanneer u blokken invoegt met behulp van het pop-upvenster Blok invoeger, zult u merken dat ze op basis van hun type in verschillende secties zijn onderverdeeld. U kunt elke sectie tonen / verbergen door op het kleine pijlpictogram naast elke sectietitel te klikken. Helemaal bovenaan de Blok invoeger bevindt zich een zoekveld waarmee u de lijst met getoonde blokken kunt filteren, zodat u gemakkelijker het blok kunt vinden waarnaar u op zoek bent. Het zoekveld filtert de lijst op basis van de naam en het type van de blokken. Als u bijvoorbeeld ‘im’ in het zoekveld typt (zonder de aanhalingstekens), krijgt u een lijst met blokken te zien die beginnen met of gerelateerd zijn aan afbeeldingen, zoals het afbeeldingsblok, Instagram-blok, galerijblok, media- en tekstblok enzovoort.

5_4_1_Blokken2-wordpress-beginnershandleiding

De eerste sectie blokken binnen de Blok invoeger zijn de Meest gebruikte blokken. De blokken die in dit gedeelte worden weergegeven, veranderen op basis van de blokken die u aan uw inhoud heeft toegevoegd. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat deze sectie uw meest gebruikte blokken.

De overige secties omvatten het volgende:

 • Algemene blokken – Deze sectie bevat alle basisblokken voor inhoud, zoals het alineablok, kopblok, galerijblok, afbeeldingsblok, lijstblok, enz.
 • Opmaak – Deze sectie bevat meer gespecialiseerde inhoudsblokken zoals het codeblok, klassieke editor blok, aangepaste HTML-blok, tabelblok enz.
 • Lay-outelementen – Deze sectie bevat blokken die helpen bij het vormgeven van uw inhoud, zoals het knopblok, kolommenblok, meer lezen blok, pagina-eindeblok enz.
 • Widgets – Deze sectie bevat speciale widgets (functionele blokken die een bepaalde inhoud tonen) zoals het shortcode-blok, het archiefblok, het categorieënblok, het blok met de meest recente reacties en het blok met de meest recente berichten.
 • Inbeddingen – Deze sectie bevat blokken voor alle bekende inbeddingen die je gewend bent te gebruiken binnen WordPress. Het bevat het Instagram-blok, Twitter-blok, Facebook-blok, YouTube-blok, Spotify-blok, enz …
 • Herbruikbaar – Deze sectie bevat al uw herbruikbare blokken. Dit zijn blokken die u op een bepaalde manier hebt vormgegeven en die u op andere pagina’s van uw site kunt hergebruiken. Als u een herbruikbaar blok bijwerkt, worden die wijzigingen overal toegepast waar dit blok is gebruikt.

Zie ook: