Galerijblok

Met het Galerijblok kunt u een afbeeldingengalerij toevoegen. Klik na het invoegen van het galerijblok op de knop Uploaden om afbeeldingen naar uw mediabibliotheek te uploaden of klik op de knop Mediabibliotheek om uw mediabibliotheek weer te geven en bestaande bestanden te selecteren die u eerder hebt geüpload. U kunt uw nieuwe afbeeldingen ook eenvoudig slepen en neerzetten in het galerijblok en ze worden automatisch geüpload naar de mediabibliotheek en ingevoegd in het blok.

Nadat u uw afbeeldingen aan uw blok hebt toegevoegd, zijn er meer opties beschikbaar in de zijbalk Instellingen. U kunt het aantal kolommen kiezen dat uw afbeeldingsgalerie moet weergeven. U kunt er ook voor kiezen om uw miniaturen bij te snijden zodat ze gelijkmatiger worden uitgelijnd.

Met behulp van het vervolgkeuzemenu Koppelen aan kunt u ervoor kiezen om elke galerijafbeelding te linken aan het mediabestand zelf, of te linken naar de WordPress-bijlagepagina voor dat bestand. Als alternatief kunt u er ook voor kiezen om geen links op uw galerijafbeeldingen te hebben.

U kunt een bijschrift aan elke afbeelding toevoegen wanneer u ze uploadt naar uw mediabibliotheek, of door simpelweg op elke afbeelding te klikken zodra deze zich in het galerijblok bevindt en het bijschrift in het daarvoor bestemde veld in te voeren. U kunt ook een bijschrift voor de hele galerij toevoegen door tekst in te voeren in het veld ‘Galerij-onderschrift schrijven…’ helemaal onderaan het Galerijblok. Hoe uw bijschriften worden weergegeven, is afhankelijk van het thema dat u op dat moment gebruikt.

5_4_1_Algemene-blokken-galerijblok-wordpress-beginnershandleiding