Omslagafbeeldingsblok

Met het Omslagafbeeldingsblok kunt u een afbeelding of video aan uw inhoud toevoegen met een optionele gekleurde overlay en tekst. Het omslagafbeeldingsblok is heel geschikt voor paginakopteksten.

Nadat u uw afbeelding / video heeft toegevoegd, kunt u tekst aan uw blok toevoegen door op de tijdelijke titel te klikken in het standaardblok Alinea dat in het Cover blok is ingevoegd. Als u meer dan één tekstregel wilt, kunt u ook andere blokken invoegen vóór of na het standaard-alineablok.

Nadat u uw afbeelding of video aan het blok hebt toegevoegd, zijn er meer opties beschikbaar in de zijbalk Instellingen. Als u de optie Vaste achtergrond selecteert, wordt de afbeelding of video ingesteld als achtergrondafbeelding / video. Dit heeft tot gevolg dat uw pagina-inhoud over de bovenkant van de afbeelding / video schuift wanneer u door de pagina scrolt. Als deze optie niet is geselecteerd, scrolt de afbeelding / video gewoon mee met de rest van de inhoud op uw pagina.

Met de focuskiezer kunt u de uitlijning van de afbeelding wijzigen en aangeven waar het belangrijkste focuspunt is. Afhankelijk van de grootte van uw afbeelding en hoe deze wordt weergegeven door uw thema, ziet u al dan (wel of niet) een groot verschil wanneer u dit verandert.

U kunt ook een overlay-kleur selecteren door een van de kleurstalen te selecteren of door een aangepaste kleur te selecteren. Gebruik de schuifregelaar Achtergronddekking om de dekking (doorzichtigheid) van de geselecteerde kleur te wijzigen. Dit zorgt ervoor dat u de afbeelding of videokleur kunt kleuren, waardoor uw tekst meer contrast heeft ten opzichte van de achtergrond.

5_4_1_Algemene-blokken-omslagafbeeldingsblok-wordpress-beginnershandleiding