Paragraafblok

Met het Paragraafblok kunt u een alinea met tekst invoeren. Elke alinea is een nieuw blok, dus wanneer u op de Enter-toets drukt om een nieuwe alinea te starten, wordt automatisch een nieuw paragraafblok ingevoegd terwijl u doorgaat met typen.

Zodra u uw inhoud heeft toegevoegd aan uw paragraafblok, zijn er meer opties beschikbaar in de zijbalk Instellingen.

U kunt de grootte van de tekst wijzigen met behulp van de vervolgkeuzelijst Vooraf ingestelde grootte of het veld Aangepast nummer ernaast. Het dropdown-veld heeft een aantal vooraf geselecteerde formaten zoals Small, Normal, Medium, Large en Huge. De exacte grootte hiervan en de namen zijn afhankelijk van het thema dat u op dat moment gebruikt. Als u een exacte pixelgrootte wilt selecteren, kunt u het nummerveld naast de vervolgkeuzelijst gebruiken om een exact getal in te voeren. Klik op de knop Reset om de lettergrootte terug te zetten naar de standaardgrootte.

Met de Drop Cap-schakelaar kunt u het eerste teken in de alinea omzetten in een begininitiaal. Bij een begininitiaal wordt de eerste letter (hoofdletter – ‘cap’) van een alinea vergroot om twee of meer regels naar beneden te laten vallen (‘drop’). Drop Caps worden meestal gebruikt om de aandacht van lezers te trekken. De Drop Cap wordt alleen weergegeven als het blok is geselecteerd. Wanneer u inhoud aan uw alineablok toevoegt of bestaande inhoud bewerkt, zal het eerste teken dezelfde grootte weergeven als de rest van de alineatekst.

De achtergrond- en tekstkleuren kunnen ook worden gewijzigd met behulp van de kleurinstellingen in de zijbalk Instellingen. Standaard zijn er een aantal vooraf geselecteerde kleuren om uit te kiezen, evenals een aangepaste kleurkiezer om een kleur te selecteren. Afhankelijk van uw thema kunnen de beschikbare kleuren verschillen van de standaardkleuren, zodat ze passen bij de stijlen binnen dat thema.

Als de kleurencombinatie die u selecteert voor de achtergrond en tekst moeilijk leesbaar is, krijgt u een waarschuwing die aangeeft dat ‘deze kleurencombinatie voor mensen moeilijk te lezen is. Probeer een helderdere achtergrondkleur en / of een donkerdere tekstkleur“. In dit geval is het raadzaam om een helderdere achtergrond en een donkerdere tekstkleur te gebruiken, of een donkerdere achtergrond en een helderdere tekstkleur.

5_4_1_Algemene-blokken-paragraafblok-wordpress-beginnershandleiding