Videoblok

Met het Videoblok kunt u een video aan uw inhoud toevoegen. U kunt een video selecteren die u eerder naar de mediabibliotheek hebt geüpload, of u kunt een nieuwe video uploaden. U kunt ook eenvoudigweg de URL voor een video opgeven als u die kent. Net als de galerij- en afbeeldingsblokken, kunt u uw video ook slepen en neerzetten op het videoblok en deze wordt automatisch geüpload naar de mediabibliotheek en ingevoegd in het blok. Als u een tekstbijschrift onder de video wilt weergeven, klikt u in het gedeelte Bijschrift schrijven … net onder de video en typt u uw w bijschrift.

Zodra u uw inhoud aan het blok hebt toegevoegd, zijn er meer opties beschikbaar in de zijbalk Instellingen. U kunt de video instellen op Autoplay en Loop, en het geluid dempen. U kunt ook de videobediening verbergen (d.w.z. knoppen voor afspelen / pauzeren, volledig scherm enz.) En een posterafbeelding voor de video specificeren. Deze laatste optie is erg handig als je video geen eigen miniatuurafbeelding bevat.

Het is belangrijk op te merken dat dit blok verschilt van de YouTube- en Vimeo Embed-blokken.

Als u een video van YouTube of Vimeo wilt insluiten, moet u het YouTube embed blok of het Vimeo embed blok invoegen. Als u een YouTube- of Vimeo-URL in een videoblok probeert te plakken, wordt het videoblok automatisch geconverteerd naar een YouTube-embed blok of een Vimeo-embed blok. Hetzelfde geldt voor andere services voor het delen van video’s, zoals VideoPress. Als u probeert een VideoPress-URL in het videoblok in te voegen, wordt het blok automatisch geconverteerd naar een VideoPress-embed blok. Als uw blok wordt geconverteerd naar een van deze insluitingsblokken, heeft u in de zijbalk Instellingen niet dezelfde opties als voor een videoblok.

5_4_1_Algemene-blokken-videoblok-wordpress-beginnershandleiding