Tabelblok

Met het Tabelblok kunt u een HTML-tabel aan uw inhoud toevoegen. Een tabel is een gestructureerde set gegevens die bestaat uit rijen en kolommen.

Zodra u uw inhoud aan uw blok hebt toegevoegd, zijn er meer opties beschikbaar in de zijbalk Instellingen. Wanneer u voor het eerst een tabelblok toevoegt, wordt u gevraagd naar het aantal kolommen en rijen dat u wilt. Als u kolommen of rijen wilt toevoegen of verwijderen, gebruikt u de verschillende opties die beschikbaar zijn onder het pictogram Tabelwerkbalk bewerken (Table Block Edit Table).

U kunt ook een stijl voor uw tabel selecteren. Uw tabel wordt standaard zonder enige kleur weergegeven, maar u kunt ook elke alternatieve rij voorzien van een lichtgrijze tint door de stijl Strepen te selecteren. Dit kan het gemakkelijker maken om de tabel te lezen, vooral als deze een grote hoeveelheid gegevens bevat. Als u een stijl selecteert in de vervolgkeuzelijst Standaardstijl, zullen alle verdere tabelblokken die u aan uw pagina toevoegt, standaard die geselecteerde stijl gebruiken.5_4_1_Opmaakblokken-tabel-blok-wordpress-beginnershandleiding