Blokken bewerken met volledig scherm

Vanaf WordPress 5.4 wordt de Bloeditor standaard geopend in de modus Volledig scherm wanneer u een nieuwe pagina of post toevoegt. De modus Volledig scherm verbergt bepaalde delen van de gebruikersinterface, zoals het linkermenu.

5_4_1_Blokken bewerken met volledig scherm-wordpress-beginnershandleiding

Om de modus Volledig scherm uit te schakelen, klikt u op het pictogram Meer gereedschap en opties (Block Editor More Options) in de rechterbovenhoek van de pagina en vervolgens op de optie Volledig scherm. Hierdoor keert de pagina terug naar de lay-out die u gewend bent.

5_4_1_Blokken bewerken met volledig scherm2-wordpress-beginnershandleiding

Als u in de modus Volledig scherm op het WordPress-logo in de linkerbovenhoek van de pagina klikt, verlaat u de Blokeditor en keert u terug naar uw lijst met berichten of pagina’s.

Helaas, wanneer u de modus Volledig scherm uitschakelt, wordt uw keuze opgeslagen in de lokale opslag van uw browser. Dit betekent dat als u de cache van uw browser wist en vervolgens uw site in een andere browser of op een andere computer gaat bewerken, de modus Volledig scherm automatisch weer wordt ingeschakeld en u deze handmatig opnieuw moet uitschakelen. Dit zal hopelijk worden verholpen in een toekomstige versie van WordPress.