Klassieke editor

De klassieke editor, ook wel bekend als de visuele editor of TinyMCE-editor, is de standaard bewerkingservaring die vóór versie 5.0 bij WordPress werd geleverd. Hoewel deze eenvoudig van aard is, heeft de editor krachtige tekstverwerkingsmogelijkheden.

Net als bij een gewone tekstverwerker, heeft het werkbalkknoppen waarmee u vet (Bold) of cursief (Italic) opmaak aan tekst kunt toevoegen, koppen (Paragraaf ») of opsommingstekens (Numbererd List,Bulleted List) kunt toevoegen en bijvoorbeeld de kleur van uw tekst kunt wijzigen. U kunt zelfs de meeste basissneltoetsen gebruiken die in andere teksteditors worden gebruikt.

Naast tekstverwerkingsfunctionaliteit is het eenvoudig om inhoud zoals Twitter-tweets, Facebook-berichten, YouTube- en Vimeo-video’s en tientallen andere soorten inhoud in te sluiten. Het is ook buitengewoon eenvoudig om afbeeldingen en andere media aan uw inhoud toe te voegen.

De Classic Editor is perfect voor wanneer u veel tekst hebt en alleen een eenvoudige bewerkingsinterface nodig hebt.

U kunt met de klassieke editor blijven werken en de blokkeneditor uitschakelen door de plugin Classic Editor te installeren.