Audio- of Video-afspeellijst invoegen

Invoegen van audio- of video-afspeellijst is bijna identiek aan het invoegen van een Afbeeldingengalerij. Klik op de knop Media toevoegen. Nu wordt een pop-up venster weergegeven dat er hetzelfde uitziet als wanneer u een afbeelding toevoegt aan uw pagina / bericht. U kunt nieuwe bestanden uploaden om te gebruiken in uw media-afspeellijst of u kunt kiezen uit eerder geüploade bestanden.

Standaard krijgt u een lijst te zien met eerder geüploade bestanden. Als u een nieuw mediabestand wilt uploaden, dan klikt u op de link Bestanden uploaden bovenaan het pop-up venster.

Om een nieuwe audio-afspeellijst te creëren, klikt u op de link Audio-afspeellijst aanmaken in de linker navigatiebalk. Het pop-up venster zal een lijst van audio-bestanden weergeven. (Overigens is de link Audio-afspeellijst aanmaken pas zichtbaar als uw mediabibliotheek een of meer audiobestanden bevat.)

Vergelijkbaar kunt u ook een Video-afspeellijst maken, door op de link Video-afspeellijst aanmaken te klikken in de linker navigatiebalk. Het pop-up venster zal een lijst met uw video-bestanden weergeven.

media-afbeelding-toevoegen-audio-afspeellijst-wordpress-handleiding

Na het selecteren van de mediabestanden, klikt u op de knop Een nieuwe afspeellijst aanmaken aan de onderkant van het pop-up venster. Het venster zal nu alleen de geselecteerde mediabestanden weergeven.

media-afbeelding-toevoegen-audio-afspeellijst-wordpress-handleiding

Alle mediabestanden die verschijnen, worden gebruikt in uw afspeellijst.

Om de volgorde van de bestanden te veranderen klikt u simpelweg op een bestand en sleept deze naar de nieuwe positie. U kunt de titel voor elk bestand wijzigen door op de tekst onder elk bestand te klikken en dan de nieuwe titel te typen. Als alternatief kunt u ook op elk bestand afzonderlijk klikken en vervolgens de Titel, het Onderschrift en de Beschrijving aan de rechterzijde van het pop-up venster actualiseren.

Als u besluit dat u niet langer wilt dat een bepaald mediabestand deel uitmaakt van de afspeellijst, dan klikt u op het kleine ‘-‘ teken dat verschijnt in de rechter bovenhoek van het bestand wanneer u met de cursor over het vinkje beweegt’.

U kunt instellen hoe de afspeellijst in de pagina getoond wordt door de items te selecteren die u wilt weergeven.

Bij het invoegen van een audio-afspeellijst zijn er de volgende weergave-instellingen:

  • Afspeellijst weergeven – Aanvinken van deze optie toont een lijst van alle audiobestanden in uw afspeellijst
  • Artiest weergeven in afspeellijst – Aanvinken van deze optie toont de artiest naast elke nummer
  • Afbeeldingen weergeven – Aanvinken van deze optie toont de bij het audio-bestand behorende beelden

Bij het invoegen van een video-afspeellijst zijn er de volgende weergave-instellingen.

  • Videolijst tonen – Aanvinken van deze optie toont een lijst van alle videobestanden in uw afspeellijst
  • Afbeeldingen weergeven – Aanvinken van de optie toont eventuele bij het videobestand behorende beelden