Inbedden van een beeld, video of andere content

Een andere manier om video of andere inhoud toe te voegen aan uw pagina’s is door middel van inbedding (insluiting). Een populair voorbeeld hiervan is het inbedden van een YouTube-video in uw pagina.

Wanneer u een bestand inbed is er geen noodzaak om het bestand te uploaden naar uw site. U maakt eigenlijk een link naar het bestand vanuit uw eigen pagina. WordPress kan automatisch bestanden van een aantal verschillende diensten insluiten.

Om iets in uw bericht of pagina in te sluiten plakt u de URL in uw eigen content gebied. De URL moet op zijn eigen regel staan en geen hyperlink zijn.

media-afbeelding-toevoegen-audio-video-embedden-wordpress-handleiding

Bij het inbedden van inhoud op deze wijze (in tegenstelling tot het gebruik van de embed shortcode zoals hieronder vermeld), zal uw url veranderen om een preview van de inhoud te tonen. Bijvoorbeeld, bij het insluiten van een video van YouTube zal, na het plakken van de URL in de editor, deze veranderen in de feitelijke video-inhoud.

media-afbeelding-toevoegen-audio-video-embedden-wordpress-handleiding

Als u de breedte en hoogte wilt opgeven kunt u de URL in een shortcode verwerken. Bij deze manier van inbedden met een shortcode is het niet nodig deze op een eigen regel te plaatsen. Het formaat voor het gebruik van de shortcode is:

[ embed width= “123” height= “456”] url [ /embed ] (zonder spaties bij de haken)

WordPress zal automatisch inhoud insluiten van de volgende sites: