Invoegen van een Beeldengalerij

WordPress heeft een eigen, eenvoudige ingebouwde Afbeeldingengalerij waarmee u meerdere foto’s tegelijk aan een pagina kunt toevoegen met één simpele procedure.

Om een ​​afbeeldingengalerij in uw pagina / bericht in te voegen, klikt u op de knop Media toevoegen. U kunt nieuwe afbeeldingen uploaden om te gebruiken in uw galerij of u kunt kiezen uit eerder geüploade afbeeldingen.

Standaard krijgt u een lijst te zien met eerder geüploade afbeeldingen. Als u een nieuwe afbeelding wilt uploaden, klikt u op de link Bestanden uploaden links bovenaan het pop-up venster.

Klik vervolgens op de link Galerij aanmaken in de linker navigatiebalk en selecteert vervolgens de beelden die u wilt invoegen in uw galerij.

media-afbeelding-toevoegen-galerij-wordpress-handleiding

Nadat u uw foto’s geselecteerd heeft, klikt u op de knop Een nieuwe galerij aanmaken aan de onderkant van het pop-up venster. Het venster zal nu alleen de geselecteerde foto’s weergeven.

media-afbeelding-toevoegen-galerij-wordpress-handleiding

Alle beelden die u ziet zullen worden gebruikt binnen uw Afbeeldingengalerij. Om de volgorde van de afbeeldingen te veranderen klikt u op een afbeelding en sleept u deze naar de nieuwe positie. Indien u wilt onderschriften aan uw foto’s wilt toevoegen, klikt u op Een onderschrift toevoegen en typt u het onderschrift. Als alternatief kunt u op elk beeld klikken en vervolgens de titel, het onderschrift, de alt tekst en beschrijving aan de rechterzijde van het pop-up venster aanpassen. U kunt bij de onderschriften wat basis html gebruiken.

Als u besluit dat u niet langer wilt dat een bepaald beeld deel uitmaakt van de galerij, dan klikt u op het ‘-‘ tekens dat verschijnt in de rechter bovenhoek van het beeld wanneer u met de cursor over het vinkje beweegt.

Omdat de ingebouwde galerij vrij simpel is, zijn er niet veel opties om uit te kiezen bij de instelling van een afbeeldingengalerij:

  • Link naar – Bepaalt wat er gebeurt als een bezoeker op de miniatuurafbeelding klikt. Het selecteren van Mediabestand zal het beeld op ware grootte openen in uw browser venster. Het selecteren van Bijlagepagina zal de afbeelding openen in een aparte WordPress-pagina.
  • Kolommen – Geeft het aantal kolommen aan dat WordPress voor het weergeven van de galerij met miniaturen gebruikt. Uiteindelijk zal dit ook afhankelijk zijn van het gekozen thema en hoe breed uw pagina is. Als u merkt dat de galerij niet correct wordt weergegeven na het wijzigen van dit aantal dan kan het nodig zijn om het aantal te veranderen.
  • Willekeurige volgorde – Klik op dit selectievakje om uw foto’s in willekeurige volgorde weer te geven.
  • Afmeting – Selecteert het formaat van de afbeelding om in de galerij te gebruiken.