Uitgelichte afbeelding instellen

Bij sommige thema’s kunt u een Uitgelichte afbeelding opgeven per pagina en bericht. Een Uitgelichte afbeelding, ook wel bericht/paginaminiatuur genoemd, is meestal een afbeelding die representatief is voor die bepaalde pagina of dat bericht. Hoe deze beelden getoond worden is geheel afhankelijk van het thema dat in gebruik is.

Als uw thema een Uitgelichte afbeelding gebruikt dan zal het volgende Uitgelichte afbeelding-paneel worden weergegeven als u een pagina of bericht bewerkt. (Als het thema geen uitgelichte afbeeldingen gebruikt dan wordt dit paneel wordt niet getoond.)

media-afbeelding-toevoegen-uitgelichte-afbeelding-wordpress-handleiding

Een Uitgelichte afbeelding instellen is zeer vergelijkbaar met het toevoegen van een afbeelding in uw pagina of bericht. Na het klikken op Uitgelichte afbeelding instellen verschijnt een pop-up venster dat lijkt op het venster dat u krijgt bij het toevoegen van en afbeelding in de content van een pagina / bericht. U kunt een nieuwe afbeelding uploaden om te gebruiken als Uitgelichte afbeelding of u kunt deze kiezen uit een van de eerder geüploade afbeeldingen.

Standaard krijgt u een lijst met eerder geüploade afbeeldingen te zien. Als u een nieuwe afbeelding wilt uploaden, klikt u op de link Bestanden uploaden bovenaan het pop-up venster. Na het klikken op de afbeelding die u wilt gebruiken als uw aanbevolen afbeelding kunt u Titel, onderschrift, Alternatieve tekst en beschrijving nog aanpassen. Als u de afbeelding als uw Uitgelichte afbeelding wilt instellen, klikt u op de knop Uitgelichte afbeelding instellen. De door u gekozen afbeelding verschijnt dan in het Uitgelichte afbeelding-paneel.

media-afbeelding-toevoegen-uitgelichte-afbeelding-wordpress-handleiding