Nieuwe inhoud toevoegen met de visuele bewerker

U gebruikt de Editor om inhoud in te voeren en aan te passen in uw Pagina of Bericht, Deze is zeer makkelijk te gebruiken. De editor lijkt op een gewone tekstverwerker, met werkbalkknoppen die u in staat te stellen tekst Vet (Bold) of Cursief uit te voeren, een Stijl zoals een kop toe te passen of opsommingstekens aan te brengen. U kunt zelfs gebruik maken van het grootste deel van de basis-sneltoetsen die u kent van tekstverwerkers. Bijvoorbeeld: Shift + Enter voegt een regeleinde in, Ctrl + C / Cmd + C = kopiëren, Ctrl + X / Cmd + X = knippen, Ctrl + Z / Cmd + Z = ongedaan te maken, Ctrl + Y / Cmd + Y = opnieuw doen , Ctrl + a / Cmd + a = alles selecteren, enz. (Gebruik de Ctrl-toets op een pc en de Command-toets op een Mac).

Bij het toevoegen van inhoud aan uw pagina, schuift de Visual Editor uit naar gelang de lengte van de inhoud, in plaats van dat u moet scrollen. Bovendien zijn, ongeacht de lengte van de Visual Editor, de knoppen van de werkbalk altijd beschikbaar aan de bovenkant van de pagina.

Door gebruik te maken van speciale sneltoetsen is het toevoegen van content nog eenvoudiger. Wanneer u verschillende koppen of tussenkoppen wilt toevoegen aan de inhoud, kunt u in plaats van de kopgrootte in de stijl-dropdown te selecteren, beginnen met een lijn met twee of meer hashtags (#) en zodra u op Enter drukt om naar de volgende regel te gaan, zet de Visual Editor automatisch uw tekst om naar de juiste stijl. Op een vergelijkbare manier kunt u ook gebruikmaken van * of om een ​​ongeordende lijst te maken, met behulp van 1 kunt u een geordende lijst starten, en > zal een blockquote creëren.

De complete lijst met beschikbare sneltoetsen is als volgt:

* – Start een ongeordende (punten)lijst
– – Start een ongeordende (punten)lijst
1. – Start een geordende (genummerde) lijst
1) – Begin een ongeordende lijst
## – H2
### – H3
#### – H4
##### – H5
###### – H6
> – Voeg een blockquote toe
– – Voeg een horizontale lijn toe
`..` – Zet tekst om in code (vervang .. door uw tekst)

Rechts bovenaan de editor zijn twee tabs, Visueel en Tekst. Deze schakelen tussen de Visuele Editor en de Tekst (code) Editor. De Tekststand maakt het voor u mogelijk om de HTML-code van de inhoud te bekijken. Voor de meer ervaren gebruikers kan dit nuttig zijn, maar voor degenen die niet bekend zijn met HTML-tags, is deze stand niet aan te raden.

Bij het aanmaken van een nieuwe pagina of of nieuw bericht is het eerste dat u moet doen: de title invoeren in het bovenste invoerveld waar staat: Titel hier invoeren. Als u vervolgens de cursor verplaatsen naar de editor dan is een nieuwe Permalink gemaakt voor de pagina. Permalinks zijn de permanente URL’s van uw individuele berichten, pagina’s, categorieën etc. Hoewel het meestal niet nodig is, kunt u handmatig de permalink aanpassen door op Bewerken te klikken achter de permalink U kunt nu het gedeelte na de domeinnaam aanpassen en hierna op OK klikken om de link op te slaan (of op Annuleren klikken om de wijziging ongedaan te maken.)

In de werkbalk van de Editor en daarboven, net boven de inhoud zijn er tal van opmaakknoppen. Als u op de Toolbar (werkbalk)  weergeven/verbergen knop  (Toolbar Toggle) klikt toont of verbergt u een tweede regel met knoppen die u extra functionaliteit voor de opmaak geeft. De editor-knoppen hebben de volgende functies:

Media toevoegen Media zoals afbeeldingen, audio, video of documenten uploaden en invoegen
Alinea Stijl – Tekst opmaken op basis van stijlen die in het gebruikte thema zijn gedefinieerd
Bold Vet – Vette tekst
Italic Cursief – Cursieve tekst
Bulleted List Opsommingslijst – Maak een ongeordende (punten) lijst aan
Numbererd List Genummerde lijst – Maak een geordende (genummerde) lijst aan
Blockquote Blockquote – Citaat weergeven. Hoe dit eruit ziet is volledig afhankelijk van de definitie in het thema dat uw site gebruikt
Align Left Links uitlijnen – Tekst uitlijnen naar links
Align Center Centreren – Tekst uitlijnen in het midden
Align Right Rechts uitlijnen – Tekst uitlijnen naar rechts
Insert/edit Link Link invoegen/bewerken – Html-link naar een andere pagina (of bestand) van de website te maken of naar een andere website. Als er Geen tekst for Het eerst Wordt geselecteerd, Zal de URL sterft u opgeeft also Worden used for the linktekst
Insert Read More tag Lees meer tag invoegen – Voegt de Meer-tag in uw pagina. De meeste blogs slechts een klein fragment van een bericht weer te geven en u verplicht bent om op de Post titel of “… Lees verder” link om verder te lezen van de rest van het artikel. Wanneer u een “Meer” tag in uw bericht plaatst, wordt alles voorafgaand aan de tag beschouwd als dit fragment. De meeste keren dat je zou alleen op deze knop te gebruiken wanneer u het maken van een blog bericht, in plaats van een pagina
Toolbar Toggle Toolbar Toggle – Toon of verberg de tweede rij van de opmaakknoppen op de editor toolbar
Distraction Free Writing Afleidingsvrije modus – Door te klikken op deze knop zal de editor vergroten, zodat deze het browservenster vult. Als u op de Exit fullscreen link aan de bovenkant van het scherm klikt zal de editor terug gaan naar zijn oorspronkelijke grootte
Strikethrough Doorgehaald – Doorhalen van de tekst
Horizontal Line Horizontale lijn – Voegt een horizontale lijn toe aan uw pagina
Text Color Tekstkleur – Hiermee kunt u de kleur van de tekst wijzigen
Paste as Text Plakken als tekst – Kopiëren en plakken van tekst uit andere sites of tekstverwerkers kan soms een andere opmaak geven dan verwacht. De reden hiervoor is dat vaak de HTML-tags of codes van de oorspronkelijke tekst met de tekst worden mee geplakt. Om dit te voorkomen, zal Plakken als tekst de tekst ontdoen van alle opmaak en HTML-tags. De Plakken als tekst optie gedraagt zich als een toggle; de stand blijft gehandhaafd totdat u deze uitschakelt door nogmaals op de knop te klikken of totdat u de pagina-inhoud opslaat.
Clear Formatting Opmaak verwijderen – Alle opmaak verwijderen van de geselecteerde tekst.
Special Character Speciaal karakter – Speciale karakters invoegen die moeilijk toegankelijk zijn via het toetsenbord, zoals ¼, ½, ¾, ©, €, Ö etc.
Decrease Indent Inspringen verkleinen – Spring één niveau uit
Increase Indent Inspringen vergroten – Spring één niveau in
Undo Ongedaan maken – Ongedaan maken van uw laatste actie
Redo Opnieuw – Opnieuw uw laatste actie
Keyboard shortcuts Toetscombinaties – Toont informatie over het WordPress visuele editor samen met sneltoetsen
Visueel / Tekst Editor schakelen tussen Visuele stand en Tekststand (code). De Tekststand maakt het voor u mogelijk om de HTML-code van de inhoud te bekijken. Voor de meer ervaren gebruikers kan dit nuttig zijn, maar voor degenen die niet bekend zijn met HTML-tags, is deze stand niet aan te raden.