HTML link invoegen

Invoegen van een html-link in uw pagina / bericht naar één van uw eigen pagina’s of naar een andere site is zeer eenvoudig. Klik en sleep de cursor en selecteer de tekst u wilt veranderen in een link en klik vervolgens op het knop Link invoegen / bewerken (Insert/edit Link). Vervolgens ziet u een kleine inline werkbalk waarin u de URL-koppeling kunt invoeren. Als u een URL invoert zonder ‘http: //’ aan de voorkant ervan, dan zal WordPress dat automatisch voor u corrigeren. Zo wordt ‘google.com’ automatisch ‘http://google.com’. Nadat u de URL hebt ingevoerd, drukt u op Enter of klikt u op de knop Toepassen (Editor apply icon) om uw wijzigingen op te slaan.

Als u geen tekst selecteert voorafgaand aan het klikken op de knop Link invoegen / bewerken wordt de ingevoerde URL gebruikt als de link tekst.

U kunt ook een link naar een van uw bestaande berichten of pagina’s plaatsen door in het invoerveld simpelweg de naam van het bericht of de pagina te typen en dan het juiste item uit de lijst met treffers te selecteren. Bij het typen van de naam van het bericht of de pagina zal de keuzelijst zich aanpassen en overeenkomende resultaten tonen.

html-links-toevoegen-wordpress-handleiding

Als de URL die u in het inline invoerveld voor de link hebt ingevoerd een verkeerde syntax heeft dan zal WordPress dat laten weten via een rood gestippelde kader om de link. Wanneer dit gebeurt klikt u op de link om de inline werkbalk opnieuw weer te geven en klikt op de knop Bewerken (Edit link) om de opgegeven URL te bewerken.

html-links-toevoegen-wordpress-handleiding

Als u het pop-up venster wilt dat vóór WordPress 4.5 werd gebruikt dan klikt u op het Link opties  (Editor linkoptions icon) icoon, Deze pop-up is nuttig als u de link wil openen in een nieuw tabblad / venster. Dit venster geeft u toegang tot de checkbox Open link in een nieuw tabblad.

html-links-toevoegen-wordpress-handleiding

Als het pop-up venster wordt weergeven, kunt u de URL en de titel invullen en klikken op de knop Link toevoegen.

  • URL – URL van de webpagina of website waarheen u een link wilt creëren.
  • Linktekst – Standaard is dit de tekst die u hebt geselecteerd voordat u op het knop Link invoegen / bewerken klikte, maar u kunt hier alsnog een alternatief invullen.
  • Open link in een nieuw tabblad – Als iemand op de link klikt kan deze openen in hetzelfde venster (standaardinstelling) of in een nieuw browservenster / tab

Als alternatief selecteert u, als u een link wilt toevoegen naar een van uw bestaande berichten of pagina’s, de relevante pagina uit de getoonde lijst na intypen van een trefwoord. Als uw website een groot aantal pagina’s bevat dan kunt u de naam van de pagina of het bericht typen in het veld Zoeken om deze gemakkelijker te vinden. Terwijl u typt, wordt de lijst geactualiseerd op basis van overeenkomende resultaten. Na het selecteren van een van uw bestaande pagina’s, zal de link in het URL-veld worden bijgewerkt. Klik op de knop Link toevoegen om uw link toe te voegen.

Zie ook: