Opslaan en publiceren van inhoud

Nadat u inhoud aan een pagina of bericht hebt toegevoegd hebt u de mogelijkheid om de pagina op te slaan als concept of om deze te publiceren. Als u op de knop Concept opslaan klikt dan slaat u slechts uw pagina / bericht op zonder deze openbaar te maken. Dit is handig als u op een later tijdstip meer inhoud wilt toevoegen of als u gewoon nog niet klaar bent om te publiceren.

opslaan-publiceren-content-inhoud-wordpress-handleiding

Door te klikken op de knop Publiceren slaat u uw pagina /  bericht op en maakt deze openbaar op uw website. (Overigens kan het zijn dat een pagina nog steeds niet in het zicht staat omdat deze niet in een menu gekoppeld is.)

Als u in Concept-modus op de knop Voorbeeld klikt zult u een voorbeeld zien van de huidige pagina / het bericht.

Zo zijn er verschillende opties beschikbaar als u opslaat. Standaard is de status is ingesteld op het Concept, maar dit kan worden gewijzigd door te klikken op de link Bewerken rechts van Status in het paneel Publiceren.

  • Wachtend op beoordeling betekent dat het concept wacht op toetsing door de editor, voorafgaand aan publicatie.
  • Concept betekent dat de pagina of het bericht nog niet is gepubliceerd en een concept blijft.

U kunt ook de zichtbaarheid van de pagina wijzigen door te klikken op de link Bewerken rechts naast Zichtbaarheid, binnen het paneel Publiceren. Er zijn drie mogelijkheden:

  • Openbaar. Dit is de standaard en betekent dat de pagina of het bericht zichtbaar is voor iedereen. Er bij berichten een optie om dit ‘sticky’ te maken. Sticky berichten worden geplaatst bovenaan alle berichten en blijven daar ook staan nadat nieuwe berichten worden gepubliceerd.
  • Beschermd met wachtwoord. Hiermee kunt u een wachtwoord toe te wijzen aan uw pagina. Alleen mensen die het wachtwoord in staat zal zijn om toegang te krijgen tot de pagina.
  • Privé. Deze modus verbergt de inhoud voor het publiek volledig. Normale gebruikers en bezoekers zijn zo niet op de hoogte van de particuliere inhoud. U ziet alleen de privé-inhoud als u bent aangemeld bij uw WordPress-website.

Net onder de titel van uw content is de volledige URL van uw pagina of bericht. Als u op deze link klikt brengt deze u naar de gepubliceerde pagina, of als de pagina nog niet is gepubliceerd, een voorbeeld van de pagina. Door te klikken op de knop Bewerken naast het URL kunt u de permalink (dat wil zeggen de URL) van de pagina of het bericht wijzigen. U zou dat kunnen besluiten voor verbetering van SEO (Search Engine Optimisation). Meestal zult u de door WordPress op basis van uw de titel gegenereerde permalink gewoon laten staan.

Standaard zal de pagina / het bericht onmiddellijk worden gepubliceerd als u klikt op de knop Publiceren. Om het moment van publiceren te veranderen, klikt u op de link Bewerken onderin het paneel Publiceren. Vervolgens kunt u de datum en tijd waarop u de publicatie van uw pagina / bericht wilt inplannen instellen. Wanneer u klaar bent met het bijwerken van de velden Datum en Tijd klikt u op de knop Publiceren om de nieuwe instelling te bekrachtigen.

Tip: Nieuws- en blogpagina’s tonen berichten meestal in volgorde van publicatie. Als u een bericht weer hernieuwd onder de aandacht wilt brengen kunt u simpelweg de publicatiedatum aanpassen. Of u kunt dit ‘sticky’ maken.