Thema Editor

Met het Thema Editor-menu kunt u de individuele CSS– en PHP-bestanden waaruit uw thema bestaat bewerken. Normaal gesproken is er zodra een thema is geïnstalleerd en geconfigureerd op uw site, er geen noodzaak om hier wijzigingen in aan te brengen. U moet extreem voorzichtig zijn met deze optie om te voorkomen dat wijzigingen aan bestanden een verkeerde invloed hebben op hoe uw site wordt weergegeven. Het onjuist wijzigen van een van de bestanden in deze sectie kan ertoe leiden dat uw site onjuist of in het slechtste geval helemaal niet wordt weergegeven. Extra voorzichtigheid is geboden als u van plan om hier wijzigingen aan te brengen.

Tip: maak altijd eerst een kopie en bewaar deze. Of kopieer de code en plak deze in een tekstverwerker als Kladblok. Liever nog: maak een backup van de bestanden van de site of van de hele site via bijvoorbeeld Installatron als u daar in het hostingpakket over beschikt.

LET OP! Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe gevaarlijk deze optie is als u niets weet over HTML, CSS of PHP. Het wijzigen van uw thema-bestanden kan drastisch veranderen hoe uw site eruit ziet en afhankelijk van wat wordt veranderd, kan het zijn dat uw site zelfs helemaal niet meer wordt getoond.