Bestaand menu-item bewerken

De actuele lijst van menu-items bevindt zich in de rechterkolom op het menuscherm. Als er meerdere menu’s zijn binnen uw site, dan geeft WordPress een keuzelijst weer aan de bovenkant van de pagina waarmee u het menu dat u wilt bewerken. U selecteert eenvoudig het te bewerken menu uit de dropdown lijst bewerken en klikt vervolgens op de knop Selecteren. WordPress geeft dan de menu-items voor het door u geselecteerde menu weer.

weergave-menu-bestaande-bewerken-handleiding

De items in de rechterkolom op de pagina Menu’s komen overeen met de menu-items die op uw website verschijnen. Als u klikt op het pijltje omlaag naast een menu-item dan opent zich een paneel met opties voor dat specifieke menu-item. In dit paneel zijn er verschillende onderdelen die u kunt bewerken. U kunt opties zoals Linkdoel, Titelattribuut, CSS klasse, Linkrelatie (XFN) of Omschrijving via het tabblad Scherminstellingen rechts bovenaan het scherm tonen of verbergen.

  • URL – alleen weergegeven voor aangepaste Links. Dit veld bevat de URL om naar te navigeren wanneer op dat menu-item wordt geklikt
  • Navigatielabel – Dit is het label dat wordt weergegeven binnen het feitelijke menu op uw website. Dit mag een andere, bijvoorbeeld een kortere naam hebben dan de titel van de pagina zelf.
  • Titelattribuut – Dit is de tooltip die verschijnt wanneer de cursor beweegt over een menu-item
  • Open link in een nieuw tabblad / venster – (standaard verborgen) U kunt het menu-item openen in hetzelfde venster of tabblad (dit is de standaard) of in een nieuw venster of tabblad. Dit laatste kan het geval zijn als u naar een andere website verwijst. Deze optie wordt zichtbaar gemaakt door het aanvinken van de optie Linkdoel in het paneel Scherminstellingen
  • CSS Class– (standaard verborgen) Optioneel kunt u CSS-classes toevoegen aan dit menu-item om het menu via een stylesheet op te maken. Deze optie wordt zichtbaar gemaakt door het aanvinken van de optie CSS-classes in het paneel Scherminstellingen
  • Linkrelatie (XFN) – (standaard verborgen) Maakt het mogelijk XFN-attributen toe te passen, zodat u kunt tonen hoe u gerelateerd bent aan de auteurs / eigenaren van de site waarnaar u een koppeling maakt. Deze optie wordt zichtbaar gemaakt door het aanvinken van de optie Linkrelatie (XFN) in het paneel Scherminstellingen.
  • Omschrijving – (standaard verborgen) De beschrijving van de link. Deze kan al dan niet verschijnen op uw site, afhankelijk van het thema. Deze optie wordt zichtbaar gemaakt door het aanvinken van de Omschrijving-optie in het paneel Scherminstellingen.

U kunt elk menu item naar een positie in de menustructuur verplaatsen met behulp van de links onder het Titel-attribuut invoerveld of door te klikken op het titelgebied van het menu-item en deze te slepen naar een nieuwe locatie en daar los te laten. Als u kiest voor menu-items slepen en loslaten dan zal de cursor veranderen in een vier-puntige pijl wanneer deze beweegt over het juiste gebied.

Na het maken van updates op uw menu-items, klikt u op de knop Menu opslaan aan de boven- of onderkant van het scherm.