Site aanpassen

Met behulp van de Customizer kunt u bepaalde delen van uw website aanpassen. Wanneer u klikt op de menu-optie Customize ziet u diverse thema opties die u kunt wijzigen. Afhankelijk van het thema dat momenteel in gebruik is, ziet u meer of minder opties dan weergegeven in het volgende beeld.

5_4_1_weergave-themas-customize-beginnershandleiding

Klikken op de kleine pijltjes opent elk van de panelen, waardoor u toegang krijgt tot elk van de verschillende opties. (Met dezelfde pijltjes sluit u deze ook weer.) U zult opmerken dat een aantal van de opties in het scherm ook beschikbaar zijn via andere menu-opties. Als voorbeeld, kunt u de Titel en Ondertitel van de site ook wijzigen bij de optie Algemeen onder het menu Instellingen.

5_4_1_weergave-site-aanpassen2-beginnershandleiding

Als u de wijzigingen aan de linkerkant van het scherm Customizer maakt, werkt WordPress het thema-voorbeeld aan de rechterkant automatisch bij.

Totdat u klikt u op de knop Opslaan & publiceren wordt alleen de thema-voorvertoning bijgewerkt, niet het thema op uw live site.

Om u te helpen met het testen van uw website op verschillende apparaten, kunt u binnen de Customizer uw site bekijken op mobiel, tablet en op de desktop. Daartoe klikt u aan de onderkant van het paneel Customizer, op een van de weergavepictogrammen (Customizer view buttons) om de voorvertoning van uw site te wijzigen, zodat u een idee krijgt hoe deze wordt weergegeven op een reguliere desktop, een tablet of een smartphone.