Thema selecteren

De totale uitstraling van een WordPress-site wordt bepaald door het thema. Hoewel er standaard thema beschikbaar zijn met de installatie van WordPress, zullen de meeste mensen ofwel een nieuw thema downloaden, een thema kopen, of er een op maat laten ontwerpen en bouwen. Er zijn honderden plekken waar u thema’s gratis of tegen een kleine vergoeding kunt downloaden. Een van de beste plaatsen om te beginnen op zoek naar thema’s is in de officiële WordPress Themes Directory.

Door te klikken op de menu-optie Weergave komt u standaard in het scherm Thema’s. Het thema dat momenteel actief is wordt getoond in de linkerbovenhoek van het scherm. De andere getoonde thema’s zijn geïnstalleerd, maar op dit moment niet in gebruik. Om een ​​voorbeeld van uw site in een ander thema (dat is momenteel niet actief is) te zien, kunt u op de Live voorbeeld knop bij elk thema klikken. Deze knop verschijnt als u uw cursor over een thema beweegt. Terwijl het preview-scherm wordt weergegeven, kunt u op uw site op links naar verschillende pagina’s klikken om deze in het nieuwe thema lay-out te zien. En u kunt zelfs veranderingen in het voorvertoonde thema aanbrengen. Om uw site te wijzigen naar een ander thema, plaatst u de cursor over het thema dat u wilt activeren en klik op de knop Activeren die onder het thema verschijnt. Als alternatief kunt u, als het preview-venster wordt weergegeven, klikken op de knop Opslaan en activeren in de linkerbovenhoek van het venster om het thema te activeren.

Als u meer informatie over een bepaald thema wilt bekijken, beweegt u uw cursor over de miniatuurafbeelding van een thema en klikt dan op Themadetails. Een pop-up venster verschijnt, met een grotere afbeelding, een thema beschrijving en andere details.

Door te klikken op de knop Nieuwe toevoegen aan de bovenkant van de pagina kunt u een nieuw thema uploaden naar uw site en zoeken in de WordPress Thema’s Directory voor nieuwe thema’s en deze direct installeren vanuit uw Dashboard.

5_4_1_weergave-themas-beginnershandleiding

Zie ook: