Nieuw thema toevoegen

U kunt eenvoudig nieuwe thema’s aan uw site toevoegen. Bovenaan het Thema’s-scherm is er een knop Nieuwe toevoegen. Klik op deze knop om nieuwe thema’s te zoeken en toe te voegen aan uw site.

Na het klikken op de knop Nieuwe toevoegen komt u in het scherm Thema’s toevoegen. Dat zou vergelijkbaar moeten zijn met onderstaande scherm. In dit scherm Thema’s toevoegen kunt u zoeken naar beschikbare thema’s en deze rechtstreeks installeren vanaf de officiële WordPress Themes Directory. Standaard wordt op het scherm een lijst van Aanbevolen thema’s getoond.

U kunt de links aan de bovenkant van de pagina gebruiken om de resultaten te filteren op Uitgelicht, Populair, Nieuwste en Favorieten. Ook is er een Eigenschap-filter. Als u daarop klikt dan kunt u thema’s filteren op basis van de Tags die u aanvinkt. Er zijn Tags voor Lay-out, Eigenschappen en Onderwerp.

U kunt ook in het invoerveld Thema’s doorzoeken trefwoorden of namen plaatsen om te zoeken naar een bepaald thema.

5_4_1_weergave-nieuw-thema-toevoegen-beginnershandleiding

Als u met uw cursor over de Thumbnail van een thema beweegt komen extra knoppen tevoorschijn. Om de details van een thema te bekijken, samen met een voorbeeld, klikt u op de grote knop Details & voorbeeld of op de kleinere knop Voorbeeld. Als u klikt op de knop Installeren zal WordPress dit thema downloaden en installeren op uw site. Nadat het thema is geïnstalleerd, krijgt u de keuze om een Live voorbeeld te bekijken, meteen het thema te Activeren of terug te keren naar het Thema-installatieprogramma.

Op de pagina Thema’s toevoegen, heeft u ook de mogelijkheid om een thema handmatig te uploaden naar uw site. Om een thema te uploaden, klikt u op de knop Thema uploaden bovenaan de pagina.

weergave-nieuw-thema-toevoegen-wordpress-handleiding

Kies het bestand dat bij een thema hoort op uw computer door te klikken op de knop Bestand kiezen. Het thema-bestand moet worden geüpload in zip-formaat.

Na het klikken op de knop Nu installeren, zal WordPress uw thema automatisch uploaden naar uw site en deze installeren. U krijgt dan de optie om van het thema een voorbeeld te bekijken, het thema te activeren of terug te keren naar de pagina Thema’s.