Widgets

Widgets zijn onafhankelijke delen van de inhoud die u in elke widget-zone van uw thema kunt plaatsten. Hoewel deze widget-gebieden vaak ‘Sidebars’ worden genoemd en ze vaak gevestigd zijn in de linker- of rechterkolom, kunnen ze ook worden geplaatst overal binnen uw site en zijn volledig afhankelijk van welke locaties het huidige thema biedt. Veel van de thema’s gebruiken bijvoorbeeld widget sidebars in de voettekst.

Er zijn tal van widgets standaard beschikbaar die u in staat stellen om extra content toe te voegen aan uw site, zoals Recente Reacties, Categorieën of Aangepaste menu’s, om er maar een paar te noemen. Nieuwe Widgets kunt u via plug-ins installeren. Ook hier geldt weer dat het afhankelijk is van de plugin welke functionaliteit deze aan uw site toevoegt.

weergave-widgets-wordpress-handleiding

De sectie Beschikbare widgets bevat alle widgets waaruit u kunt kiezen. Om een van uw Sidebars van inhoud te voorzien, sleept u een widget naar de gewenste locatie en laat deze daar los. Zodra de Widget is gesleept naar een Sidebar, zal deze zich openen, zodat u de instellingen kunt configureren. Klik op de knop Opslaan in de Widget om uw instellingen op te slaan.

weergave-widgets-wordpress-handleiding

Als u een widget van een Sidebar wilt verwijderen, maar de instellingen wilt opslaan voor toekomstig gebruik, dan sleept u deze naar het gedeelte Inactieve Widgets. Als u een Widget van een Sidebar definitief wilt verwijderen, klikt u op de link Verwijderen in de Widget.

Door te klikken op de kleine pijl naast de Sidebar-titel zal de zijbalk switchen tussen openen en sluiten. Als u een widget sleept en neerzet op een gesloten zijbalk, dan zal deze zich automatisch openen, evenals de widget.